Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Prešovčan porušoval pravidlá karantény v Gabčíkove: Skončil v cele

Ubytovňa v Gabčíkove, ktorá slúži ako karanténne centrum.
Ubytovňa v Gabčíkove, ktorá slúži ako karanténne centrum. (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

GABČÍKOVO - Prešovčan, ktorý odmietol rešpektovať pravidlá povinnej karantény v zariadení v Gabčíkove, je obvinený z prečinu porušovania povinností za krízovej situácie. Za uvedený skutok ukladá zákon trest odňatia slobody až na dva roky. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Muž vo veku 39 rokov bol umiestnený do karanténneho zariadenia do času, kým bude otestovaný na ochorenie COVID-19. "Od začiatku prejavoval nespokojnosť, v zariadení ostatných nabádal, aby nerešpektovali pravidlá karantény. V sobotu (18. 4.) podvečer nezotrval v izolácii, opustil samovoľne priestory izby bez použitia rúška a snažil sa dostať mimo budovu zariadenia. Počas incidentu vulgárne napádal personál a aj zasahujúce zložky, ktorých svojím správaním ohrozoval na zdraví," uviedla Linkešová. Celá situácia mala, ako konštatovala, vplyv aj na ostatné osoby v karanténe.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Polícia upozorňuje, aby občania rešpektovali uznesenie vlády a opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR. "V každom štátnom karanténnom zariadení je osoba pri vstupe do zariadenia poučená o pobyte v zariadení. Personál a dobrovoľníci, ktorí pomáhajú v zariadení umiestneným osobám, sú vystavení väčšiemu riziku, rešpektovaním opatrení chránite nielen seba, ale aj tieto osoby, bez ktorých by nebolo možné zabezpečiť chod zariadenia," doplnila policajná hovorkyňa.

Viac o téme: KaranténaPrešovčanGabčíkovoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu