Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Záhadná smrť Violy (†34) v bratislavskom prístave: Pred tragédiou bola zrejme do pol pása v Dunaji

Viola Macáková (†34) Zobraziť galériu (6)
Viola Macáková (†34) (Zdroj: FB/V.M., Polícia SR)

BRATISLAVA – Nad smrťou Violy Macákovej (†34) visí množstvo otáznikov. Bývalú modelku našli vlani 11. novembra podchladenú a v zúboženom stave v bratislavskom Zimnom prístave. Privolaní záchranári bojovali o jej život, ale všetka ich snaha bola márna. Podľa najnovších informácií mala veľkú časť oblečenia premočenú od vody. Hladina Dunaja jej pravdepodobne dosahovala do výšky pása.

Informáciu priniesol portál Aktuality.sk. Violu Macákovú (†34) podľa zistení portálu v osudný deň zachytili viaceré priemyselné kamery v centre mesta. Na záberoch však bola sama.

Preukázalo sa, že žena mala premočenú veľkú časť oblečenia, tiež čižmy. Na sebe mala iba silonky, krátku sukňu, pulóver a vestu. Nemala však kabelku, osobné doklady ani mobil. Je pravdepodobné, že pred smrťou sa z neznámych dôvodov dostala do Dunaja. Hladina rieky jej zrejme dosahovala do výšky pása.

Na miesto, kde Violu našli, sa policajti vrátili po 11 dňoch. Urobili rojnicu a postupovali až k miestu nálezu tela.
Zobraziť galériu (6)
Na miesto, kde Violu našli, sa policajti vrátili po 11 dňoch. Urobili rojnicu a postupovali až k miestu nálezu tela.  (Zdroj: archív)

Čítajte aj: Tri mesiace od desivej smrti Violy (†34): Polícia priznala, že páchateľa stále nemá

„Vo vami uvedenom prípade je vedené trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť,“ reagovala krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková na otázku, či polícia pracuje aj s možnosťou nehody alebo pokusu o samovraždu.

Spomienka na Violu v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook-Jazyková škola Best English)

Ticho okolo smrti Violy

Verejnosť sa o smrti lektorky a bývalej modelky dozvedela až týždeň po jej skone z médií. Polícia o prípade mlčala.

Viola pochádza zo Sniny, žila v Bratislave. Jej blízki sa o ňu začali strachovať, lebo sa im nehlásila. Preto sa obrátili na políciu. V utorok už bola Viola zaradená v celoštátnom pátraní aj na internete. Ešte v ten deň si polícia spojila, že neznáma mŕtva žena je vlastne Viola. Verejnosť o tom ale neinformovala. Neskôr to muži zákona zdôvodnili tým, že išlo o taktiku.

Pátranie po Viole.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook-patranie.sk)

Smrť bez cudzieho zavinenia?

Predstavitelia zákona dosiaľ nepovedali nič ani o možnom okruhu podozrivých. Podľa informácií Aktualít sa ale v prostredí polície pracuje aj s verziou, že Viola mohla zomrieť bez cudzieho zavinenia. Mladá žena zrejme prežívala ťažké obdobie. V období pred tragédiou sa totiž snažila skontaktovať s viacerými známymi z minulosti, ktorým sa ospravedlňovala za rôzne veci.

Čítajte tiež: Dojemné vyznanie Violinho (†34) expartnera, sužujú ho výčitky: Nezachránil som ťa, keď som mal šancu

Na Violu nemal nikto
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook-J.Z.)

Úkony, ktoré policajti od 11. novembra vykonali

  • vypočuli približne 60 osôb
  • pribrali znalcov KEÚ PZ z rôznych odvetví, ale aj iných znalcov z civilného sektora, ktorých znalecké skúmania stále prebiehajú
  • vykonali viacero prehliadok bytových a nebytových priestorov a zaisťovacích úkonov
  • so žiadosťami o medzinárodnú právnu pomoc a policajnú spoluprácu sa obrátili aj na zahraničie
  • analyzovali zaistené kamerové záznamy, technické údaje, počítačové dáta a zhromaždené informácie
  • vykonali previerky u kamarátok a kamarátov, kolegov, študentov, expriateľov či známych, nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí
  • venovali sa aj previerkam a prehliadkam v priestoroch a objektoch nákladného prístavu, v rôznych častiach mesta Bratislavy, ako aj podrobným previerkam aktivít Violy, či už v rámci jej zamestnania ako lektorky, ale aj k mimopracovným aktivitám a kontaktom
  • v priebehu vyšetrovania prišlo od občanov na linku 158 až 37 oznámení obsahujúcich rôzne informácie nielen k samotnej Viole, ale aj k rôznym verziám spáchania uvedeného trestného činu, ako aj možným podozrivým, ktoré polícia musela preveriť
  • celý priebeh vyšetrovania prebieha pod dozorom prokurátora Krajskej prokuratúry
Viac o téme: BratislavaVraždaSmrťViola Macáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu