Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tri mesiace od desivej smrti Violy (†34): Polícia priznala, že páchateľa stále nemá

Viola sa stala obeťou násilného činu. Zobraziť galériu (5)
Viola sa stala obeťou násilného činu. (Zdroj: Facebook-V.M.)

BRATISLAVA - V prípade zabitej mladej ženy Violy na Prístavnej ulici v Bratislave nebolo dosiaľ vznesené obvinenie voči konkrétnej osobe. Uviedla to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Slamková. Osoba, ktorá ma na svedomí život rodáčky zo Sniny, je teda aj po takmer troch mesiacoch stále na slobode.

Na objasnení prípadu policajti podľa Slamkovej naďalej intenzívne pracujú a vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom prípad objasniť. "Z dôvodu, aby nedošlo k mareniu vykonávaných procesných úkonov, nie je možné v súčasnosti poskytnúť žiadne bližšie informácie," informovala.

Violu doslova ubili na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook-V.M.)

Polícia 11. novembra 2019 prijala oznámenie o náleze podchladenej ženy na Prístavnej ulici v Bratislave. Po príchode na miesto policajti zistili, že na uvedenom mieste sa nachádza žena s početnými zraneniami po celom tele. Oživiť sa ju nepodarilo.

V priebehu vyšetrovania polícia vypočula už desiatky osôb. Ako ďalej informovali, vykonali tiež viacero prehliadok bytových a nebytových priestorov aj zaisťovacích úkonov.

Keď polícia vyhlásila pátranie po Viole, bola už mŕtva. Ochrancovia zákona ale tvrdia, že totožnosť obete poznali už na druhý deň.
Zobraziť galériu (5)
Keď polícia vyhlásila pátranie po Viole, bola už mŕtva. Ochrancovia zákona ale tvrdia, že totožnosť obete poznali už na druhý deň.  (Zdroj: Facebook-patranie.sk)

Podivné praktiky

Prípad ale od začiatku sprevádza viacero otáznikov. To, že došlo k násilnému činu, sa Slovensko dozvedelo až týždeň po smrti mladej ženy. Neiformovala o tom polícia, ale médiá.

Dojemné vyznanie Violinho (†34) expartnera, sužujú ho výčitky: Nezachránil som ťa, keď som mal šancu

Aj napriek tomu, že učiteľka angličtiny zahynula 11. novembra, pátranie po nej vyhlásili o deň neskôr. Polícia od začiatku argumentuje, že ide o taktiku, pretože páchateľ sleduje ich kroky.

Aj totožnosť obete mali poznať už na druhý deň a vyhlásenie pátrania teda podľa všetkého malo byť súčasťou plánu. Informáciu, že telo Violy ležalo v márnici pod označením žena XY niekoľko dní, až kým neprišiel telefonát zo Sniny, teda polícia dementovala.

Veľké upratovanie na mieste činu

Na miesto, kde Violu našli, sa napokon zástupcovia zákona vrátili po 11 dňoch. Urobili rojnicu a postupovali až k miestu nálezu tela učiteľky. Zarážajúca však bola skutočnosť, že pár dní predtým, ako polícia hľadala dôkazy, sa v okolí prístavu robilo veľké upratovanie, ktoré realizovalo mesto aj prístav.

Polícia prehľadávala okolie Dunaja
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív)

Polícia síce ubezpečovala verejnosť, že obhliadku uskutočnili aj v deň nálezu Violy, lokalitu ale mali prehľadať len v mieste, kde ležala. Nie v jeho okolí, po ktorom sa mohol pohybovať páchateľ. Ten je v súčasnosti stále na slobode. Viac sa dočítate tu.

Viac o téme: VraždaBratislavaViola Macáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu