Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Absolútna potupa kotlebovcov: Ďalšie klamstvo, takto to bolo so zrušením mítingu v Levoči

Mazurek tvrdil, že ľudia v dave boli zaplatení a mali mať pri sebe kamene
Mazurek tvrdil, že ľudia v dave boli zaplatení a mali mať pri sebe kamene (Zdroj: TASR - Branislav Račko, Facebook - Martin Dubéci)

LEVOČA - Kotlebovci dostávajú rany z každej strany. Kým v Košiciach a v Sabinove ich kritici vypískali, v Levoči bola situácia ešte razantnejšia. Samotný Milan Mazurek, ktorý zhromaždenie viedol, to nakoniec vzdal a celý míting ukončil ešte pred samotným začiatkom.

Milan Mazurek, ktorý vo voľbách za ĽSNS kandiduje zo 150. miesta (posledného) v Levoči do megafónu vravel, že vzhľadom na ohrozenie bezpečnosti míting rušia a že ľudia v dave sú zaplatení a niektorí aj "ozbrojení" kameňmi. Tieto tvrdenia v týchto dňoch samotná polícia vyvrátila.

Informácie z tábora ĽSNS boli lživé

"V súvislosti s konaním predvolebného zhromaždenia v Levoči počas priebehu tohto podujatia Policajný zbor nezaznamenal žiadne narušenie verejného poriadku a ani inú protiprávnu činnosť. Policajné hliadky nezadržali, nezaistili a ani nepredviedli žiadne osoby v súvislosti s konaním tohto zhromaždenia," píše na sociálnej sieti prešovská sekcia policajného zboru.


Kotlebovci pohoreli: Zhromaždenie v Levoči museli zrušiť! VIDEO Prišli stovky demonštrantov


Kotlebovci o ľuďoch s kameňmi klamali

Verzia, ktorú kotlebovci v čase rozpustenia mítingu šírili bola, že ľudia mali byť vyzbrojení kameňmi a niektorí mali vraj byť aj zadržaní. Kotlebovci spolu s KDŽP vraj míting ukončili na odporúčanie polície. "Taktiež policajné hliadky nezistili žiadne informácie k tomu, aby účastníci zhromaždenia mali pri sebe kamene, resp. iné útočné predmety. Žiadne osoby s mačetami a kameňmi neboli policajnými hliadkami zadržané. Policajný zbor nebol ani požiadaný o ukončenie zhromaždenia,"​ dementoval informácie policajný zbor.

Viac o téme: ZhromaždeniePolícia LevočaĽSNS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu