Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

MIMORIADNE Minister Sólymos po incidente v reštaurácii končí vo funkcii

László Sólymos Zobraziť galériu (4)
László Sólymos (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister životného prostredia László Sólymos včera podvečer spôsobil v jednom z bratislavských podnikov rozruch. Spolu s ďalším mužom slovne aj fyzicky napadli zamestnancov reštaurácie a skončili v policajnej cele. Minister mal byť pod vplyvom alkoholu. Dnes sa k tomu vyjadril na tlačovke potom, ako ho o to požiadal aj premiér Peter Pellegrini.

VIDEO Vyjadrenie ministra životného prostredia

Minister životného prostredia László Sólymos podal demisiu

Sólymos podal demisiu

Sólymos sa na úvod svojho krátkeho vyhlásenia oľutoval včerajší čin. „Zažívam ťažké obdobie,“ povedal na úvod s tým, že sa v tejto napätej situácii zachoval zle. „Všetky vzniknuté škody uhradím. Ospravedlňujem sa každému, koho sa moje správanie dotklo. Som pripravený niesť za svoje ľudské zlyhanie zodpovednosť,“ povedal. „Preto podávam demisiu a nebudem sa viac k tejto veci vyjadrovať.“ Na otázky novinárov neodpovedal a po krátkom vyhlásení odišiel. 

László Sólymos
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Prezidentka demisiu prijme

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme demisiu Lászlóa Sólymosa. „Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme demisiu ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa (Most-Híd). O tom, koho poverí riadením rezortu, bude informovať na budúci týždeň,“ uviedol hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

Most-Híd rešpektuje rozhodnutie ministra

K demisii ministra sa vyjadril aj premiér. „Predseda vlády SR Peter Pellegrini oceňuje krok ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa ako gesto politickej kultúry,“ uviedol v stanovisku. „Je nám ľúto, čo sa stalo. Vieme, že László Sólymos prežíva jedno z najťažších období svojho života. Okrem toho, že sme politici, sme aj ľudia. Rešpektujeme jeho rozhodnutie. Rozhodol sa niesť dôsledky svojho konania a prijal politickú zodpovednosť,“ uviedla na sociálnej sieti strana Most-Híd.

Zamestnanec skončil v nemocnici

Krik, agresivita a rozbité sklo. Okolo piatej sa v jednej z bratislavských ulíc odohral incident pred ázijskou reštauráciou, pri ktorom zasahovali policajti. Jedným z dvoch aktérov bol aj minister životného prostredia a podpredseda vlády SR László Sólymos. Došlo k hádke, vyhrážkam i útoku. Počas sporu rozbili sklenené dvere. Na mieste zasahovala aj záchranka. Jednému zo zamestnancov prišlo zle. 

László Sólymos
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Jeden zo zamestnancov skončil po včerajšej potýčke v nemocnici. Informáciu potvrdil aj hovorca záchranárov. „Záchrannú zdravotnú službu privolala polícia s tým, že zamestnanec má bolesti na hrudníku. Nemal žiadne zranenia, bol rozrušený. Odviezli ho do univerzitnej nemocnice na vyšetrenie,“ uviedol pre Topky Jozef Minár. Nešlo však o nič vážne, muž bol ošetrený a prepustený z nemocnice. „Spomínaný pacient k nám bol privezený s povrchovými poraneniami, bol ošetrený ambulantne v Nemocnici Staré Mesto a následne prepustený,“ povedala hovorkyňa univerzitnej nemocnice Eva Kliská.

Premiér žiada vysvetlenie

So Sólymosom sa rozprával aj premiér. „Predseda vlády SR Peter Pellegrini je znepokojený medializovanými nočnými udalosťami zo strany ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa. Premiér hovoril s ministrom a požiadal ho, aby predstúpil pred verejnosť, vysvetlil svoje správanie a ospravedlnil sa,“ uviedol v stanovisku Pellegrini. 

Polícia začala trestné stíhanie

O incidente informovala aj polícia. Oznámenie o výtržnosti prijali krátko po piatej poobede. „Podľa doterajších informácií dvaja muži slovne ako aj fyzicky napadli personál tejto reštaurácie, pričom po ich vykázaní jeden z mužov poškodil a rozbil sklenenú výplň vchodových dverí tejto reštaurácie. Po príchode hliadka PZ dvoch mužov - L.S. a Z.S. obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na policajné oddelenie,“ uviedla polícia na sociálnej sieti s tým, že bola spôsobená škoda vo výške tisíc eur a polícia začala aj trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Viac o téme: BratislavaMost-HídLászló Sólymos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu