Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Polícia to opäť prehnala: FOTO Status, ktorý vyvoláva nenávisť a predsudky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Hoci nikto nemôže spochybniť fakt, že Polícia Slovenskej republiky svojou aktivitou na sociálnej sieti pomáha ľuďom, správca stránky to občas poriadne preženie. Inak to nebolo ani pri poslednom príspevku, v ktorom informoval o zadržaní Čecha, ktorý mal pri sebe drogy. Admin stránky v domnení, že to bude vtipné, použil vskutku nevhodnú ilustračnú fotku, ktorá je nielen že nevhodná, ale podnecuje aj k nenávisti a predsudkom.

Polícia zadržala Čecha, ktorý mal pri sebe 125 dávok extázy. Ako obyčajne o tom informovala aj na svojej oficiálnej stránke na sociálnej sieti. Príspevok sa však opäť nezaobišiel bez provokácie zo strany admina, ktorý už má podobných "prúserov" na konte viac. 

FOTO Polícia opäť čelí vlne kritiky: Admin stránky nazval ženu chuderou, vyhrážky vraj nestrpia

"Muža ihneď obmedzili na osobnej slobode a predviedli na policajnú stanicu. 19-ročný Matej z okresu Opava policajtom dobrovoľne vydal 39 plastových vreciek, v ktorých sa podľa predbežnej expertízy nachádzalo minimálne 125 jednorazových dávok. Išlo o tzv. tanečnú alebo diskotékovú drogu pod predajným názvom Extáza. Vyšetrovateľ ho obvinil z prechovávania a distribúcie drog a zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Zákon ukladá v tomto prípade trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. Jedna z fotiek je ilustračná," napísal admin k fotografiám, ktoré spolu s príspevkom uverejnil. 

Admin policajnej stránky to
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB(Polícia SR)

Na tom by nebolo nič zvláštne, keby "ilustračná" fotografia nezobrazovala nohy v ponožkách a sandáloch. Stotožnení s prístupom admina k iným národnostiam neboli ani niektorí komentujúci. 

Admin policajnej stránky to
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB(Polícia SR)

Admin policajnej stránky opäť prestrelil: FOTO Vlna kritiky, zmazané komentáre

"Typický príklad šírenia nenávisti medzi ľuďmi. Môžete sa hanbiť," reagoval Ferencz. Ani Rastislav nebol s vyobrazením Čecha na oficiálnej stránke polície celkom stotožnený. 

Admin policajnej stránky to
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB(Polícia SR)

"Nazdávam sa, že ako administrátor stránky Polície Slovenskej republiky, ste si mohli odpustiť ilustračnú fotku zosmiešňujúcu osobitý, aj keď naozaj smiešny a veľmi nevkusný, módny zlozvyk ľudí českej národnosti," napísal. 

Polícia prebrala rétoriku Roberta Fica: FOTO Namiesto pokory útoky na občanov

Iným ľuďom prišiel obrázok celkom vtipný, no je naozaj otázne, či by sa nemal admin oficiálnej stránky Polície Slovenskej republiky pri svojich príspevkoch mierniť. 

Admin policajnej stránky to
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB(Polícia SR)

Viac o téme: SandáleČechPolícia SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu