Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Patrik Herman 4 mesiace po odchode do RTVS: Stále NEMODERUJE… Bráni mu v tom Markíza!

Patrik Herman prešiel do RTVS Zobraziť galériu (8)
Patrik Herman prešiel do RTVS (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Investigatívny novinár, moderátor a aktivista Patrik Herman (48) sa rozhodol zmeniť televíziu a z Markízy po 26 rokoch odišiel ku konkurencii. Ako sme sa dozvedeli, odchod plánoval dlhé roky. Ale prečo ho stále nevidno na obrazovke? Vieme, čo je za tým.

Rozhovor s Patrikom Hermanom (Zdroj: Maarty von B)

Ostrieľaného moderátora a novinára Patrika Hermana sme minulý týždeň zastihli na tlačovej konferencii pri predstavení jarnej štruktúry RTVS, keďže po dlhých 26 rokoch zmenil svojho zamestnávateľa. 

Patrik Herman
Zobraziť galériu (8)
Patrik Herman  (Zdroj: Ján Zemiar)

Hoci od jeho odchodu z Markízy prešli 4 mesiace, televízni diváci ho na obrazovkách verejnoprávnej televízie nevídajú a viacerí sa pýtajú, čo je sním. A tak sme sa ho na to priamo spýtali a poznáme dôvod prečo stále nemoderuje.

„Ja viem, že moji fanúšikovia aj verejnosť a média sú také nervózne, že kde je ten Herman, prečo nie je na televíznej obrazovke. Všetci sa na to jednoducho pýtajú, ale možno treba povedať jednu vec, že v mediálnom priestore funguje niečo ako prestup do konkurencie, tzv. konkurenčné doložky, ktoré v podstate nejakým spôsobom upravujú alebo obmedzujú prestup moderátorskej tváre z jednej televízie do druhej,“ uviedol Patrik. 

„Aj ja som mal podobné podmienky, ktoré som rešpektoval,“ prezradil moderátor v rozhovore pre Topky.sk. V moderovaní mu tak evidentne bráni zmluva s Markízou a ako to býva zvykom, za nerešpektovanie podmienok by mu mohla hroziť mastná pokuta.

Patrik Herman 4 mesiace
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

A tak sme zisťovali, kedy by s ním diváci mohli rátať na televíznych obrazovkách. A zdá sa, že všetkých jeho priaznivcov môžeme potešiť, pretože k tomu dôjde čoskoro.

To, kedy a v akom formáte sa Herman objaví, sa už dozviete v našom rozhovore vyššie, kde nám Patrik takisto uviedol 3 hlavné dôvody jeho odchodu ku konkurencii.

Viac o téme: Patrik Herman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu