Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Klus stúpa v rebríčku SaS aj mimo republikovej rady: Liberáli ho oficiálne zvolili za nového podpredsedu!

Martin Klus
Martin Klus (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Po tom ako sa v Pezinku uskutočnil kongres SaS, kde bol doslova hlavnou hviezdou štátny tajomník diplomatického rezortu Martin Klus, ktorý získal v rámci republikovej rady najviac hlasov, sa mu otvárajú dvere aj v jeho vlastnej strane na úrovni predsedníctva. Klusa totiž po dnešku vítajú ako nového podpredsedu Slobody a Solidarity. Na jeho zareagoval aj šéf strany Richard Sulík.

Koaličná SaS má tretieho podpredsedu strany. Stal sa ním štátny tajomník slovenského rezortu diplomacie Martin Klus. Na návrh lídra SaS Richarda Sulíka ho v utorok (13. 7.) večer zvolila republiková rada.

"Martin Klus získal obrovskú dôveru medzi členmi, ktorí ho s najviac hlasmi zvolili za člena republikovej rady. Je preto prirodzené, že mu patrí miesto aj v najužšom vedení strany. Som rád, že členovia republikovej rady si osvojili moje argumenty a zvolili Martina Klusa za nového podpredsedu," skonštatoval Sulík. Poznamenal, že sa teší na intenzívnu spoluprácu v snahe posunúť stranu dopredu.

Novozvolený podpredseda vníma zvolenie ako záväzok, prijíma ho podľa vlastných slov s pokorou. "Mojou ambíciou je, aby sme boli stranou, ktorá nestratí nikdy zo zreteľa slobodu jednotlivca a bude sa držať zdravého rozumu. Som odhodlaný pracovitosťou, ale aj skúsenosťami ukázať občanom, že sme stranou, ktorú sa oplatí voliť," povedal Klus.

Archívne video

Sulík na kongrese priznal, že výmenu premiéra Igora Matoviča si SaS vynútila, stojí za Hegerom (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Viac o téme: PodpredsedaSaSMartin Klus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu