Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

ANKETA Čo si myslia poslanci o Herákovom obvinení: Zhodujú sa na prezumpcii neviny, on sám najlepšie vie, ako to bolo

Poslanci reagujú na kauzu okolo Jána Heráka z OĽaNO Zobraziť galériu (6)
Poslanci reagujú na kauzu okolo Jána Heráka z OĽaNO (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Tento týždeň médiami prebehlo obvinenie poslanca Jána Heráka, ktorý je podozrivý zo zneužívania maloletej osoby. Situácia eskalovala až tak rýchlo, že Herák sa rozhodol pozastaviť si členstvo v klube OĽaNO. Nás však zaujímalo, čo na toto obvinenie hovoria poslanci, ktorí mali včera v parlamente mimoriadnu a utajovanú schôdzu.

VIDEO Poslanci reagujú na kauzu Jána Heráka:

Poslancov sme sa v parlamente pýtali, ako reagujú na Herákovo pozastavenie členstva v OĽaNO kvôli obvineniu zo zneužívania (Zdroj: Topky/Maarty)

Dominik Drdul (OĽaNO)

"Je to (pozastavenie členstva v klube, pozn. red.) jeho slobodné rozhodnutie v snahe chrániť klub pred reputačným rizikom z tohto nešťastného obvinenia. V zásade je to sympatické gesto. Má to v rukách polícia a OČTK, nech to vyšetria tak najlepšie ako vedia," povedal poslanec Dominik Drdul z OĽaNO.

Dominik Drdul
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Jana Vaľová (Smer-SD)

"Zrejme ako ho obvinili, tak sú tam nejaké dôkazy ale samozrejme musíme rešpektovať prezumpciu neviny, pretože pokiaľ nie je odsúdený, tak stále je nevinný. On ale však sám najlepšie vie, čo urobil a podľa toho by sa mal aj politicky zariadiť," zverila sa poslankyňa opozičného Smeru-SD Jana Vaľová. "Mňa to pozastavenie prekvapilo, lebo keď som raz nevinný, tak by som si nepozastavila členstvo, ale by som to tomu klubu vysvetlila. Pre mňa je to také zvláštne rozhodnutie," dodala Vaľová.

ANKETA Čo si myslia
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Miroslav Kollár (nezaradený)

"Chcem veriť, že sa preukáže, že sa to takto nestalo, pretože ak sa ukáže, že áno, tak sa bavíme o trestnoprávnej rovine a si myslím, že pri takomto type previnenia by človek v politike mal skončiť. Opakujem ale, že rešpektujem prezumpciu neviny a budem do poslednej chvíle veriť, že to naozaj takto nebolo," prezradil nám k tejto kauze nezaradený poslanec a člen mimoparlamentného Spolu Miroslav Kollár.

ANKETA Čo si myslia
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Peter Pčolinský (Sme rodina)

Už menej zhovorčivý bol poslanec Sme rodina Peter Pčolinský. "Beriem na vedomie jeho krok pozastaviť členstvo. Ja sa k tomu nebudem vyjadrovať. Je to vec pána Heráka, ani neviem, či to je alebo nie je pravda. Ja ho poznám ako slušného človeka," prezradil nám Pčolinský.

Peter Pčolinský
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Erik Ňarjaš (OĽaNO)

"Vnímam to tak, že platí prezumpcia neviny. Takže nie je čo dodať. On sa jasne vyjadril, že nechce o detailoch hovoriť. Zrejme má nejakého obhajcu a jednoducho je to vo vyšetrovacej fáze. Nech OČTK majú voľné ruky a nech pracujú a nech sa to vyšetrí," povedal Herákov parlamentný kolega Erik Ňarjaš.

Erik Ňarjaš
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Viac o téme: Anketa KauzaZneužívanieJana VaľováOĽaNOPeter PčolinskýMiroslav KollárErik ŇarjašDominik DrdulJán Herák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu