Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Matovič sa pri útoku na Baťovcov poriadne prepočítal: Šéfka ŠÚKL prehovorila o súkromí! Veľké priznanie v televízii

Šéfka ŠÚKL Zuzana Baťová Zobraziť galériu (4)
Šéfka ŠÚKL Zuzana Baťová (Zdroj: TopkyJán Zemiar)

BRATISLAVA - V poslednom období je terčom kritiky ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) šéfka Štátneho ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzana Baťová. Tej často vyčítal, a to aj včera, že jej vlastný manžel sa mimoriadne vulgárne vyjadruje na jeho adresu a aj na adresu štátnej tajomníčky zdravotníckeho rezortu Jany Ježíkovej. Konflikt medzi nimi dvoma sledovali na sociálnej sieti skoro všetci. Teraz však Baťová prichádza s priznaním, že s mužom už dlhšie nežije v spoločnej domácnosti!

Matovič aj včera Baťovú takmer 100-krát spomenul na svojej tlačovej konferencii a viackrát ju opätovne obvinil z toho, že ŠÚKL do sveta rozšíril "lož o vakcínach Sputnik, ktorá narušila dôveru ľudí v túto vakcínu po celom svete aj u nás". Tieto vyjadrenia vraj spolu s novinármi na Matoviča spustili mediálny lynč, aspoň tak si to myslí expremiér. "Ak by pani Baťová nepolitikárčila, s radosťou by zajtra ľudia stáli v radoch," spomenul včera vicepremiér Matovič.

Matovič včera zaútočil na novinárov a šéfku ŠÚKL-u: Jej vyjadrenie vraj bolo politikárčenie (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)


KORONAVÍRUS Matovič prelomil mlčanie: Veľký útok na novinárov a na Baťovú, 13 mesiacov ste nás dusili!


Šéfky ŠÚKL sa po tlačovke zastal aj jej vlastný úrad. "Vyjadrenia ministra financií spochybňujú našu prácu ako regulačného orgánu v oblasti kontroly liekov, spochybňujú našu nestrannosť a vyvolávajú útoky voči predstaviteľom ŠÚKL-u z určitej strany verejnosti. Odmietame, že stanovisko ŠÚKL bolo vydané s politickým motívom. Tlačovú konferenciu ministra financií považujeme za mediálny lynč namierený proti osobe riaditeľky štátneho ústavu, ako aj voči inštitúcii samotnej," napísal krátko po konci dvojhodinového brífingu ŠÚKL.

Šéfka ŠÚKL s Radom Baťom už dlhšie nežije

Matovič sa zrejme po včerajšom večeri ale prerátal, keď prišlo Baťovej priznanie o ktorom doteraz úspešne mlčala. Zuzana Baťová bola totiž včera večer aj hosťom v relácii Silná zostava na RTVS . V týchto dňoch veľmi sledovaná žena na čele štátnej inštitúcie priznala ohľadom Radoslava Baťu zásadnú vec. "Napriek tomu, že nechcem na verejnosti rozoberať môj osobný život, asi je dôležité povedať, že s manželom Radkom už spolu nežijeme niekoľko mesiacov. Obviniť nás z nejakej konšpirácie alebo komplotu, že my sa hádam doma dohadujeme, je úplne irelevantné," povedala Baťová v Silnej zostave.

Zuzana Baťová v relácii Silná zostava
Zobraziť galériu (4)
Zuzana Baťová v relácii Silná zostava  (Zdroj: reprofoto RTVS)

Matovič aj včera niekoľkokrát spomínal jeho prestrelku s Baťom na Facebooku, kde ho Baťovej manžel okrem iného nazval "psychopatickým hovnom" a konflikt vyvrcholil zverejnením telefónneho čísla expremiéra v statuse, ktorý bol však neskôr zmazaný.

Viac o téme: Igor MatovičRado BaťoŠÚKLZuzana Baťová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu