Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nezabudnuteľný Harry z filmu Sám doma: Bože, veď už má takmer 80!

Joe Pesci Zobraziť galériu (4)
Joe Pesci (Zdroj: 20th Century Fox)

LOS ANGELES - Herec Joe Pesci hral vo viacerých skvelých filmoch, no širokým masám je najznámejší z komédií Sám doma. Tam stvárnil jedného zo zlodejov, od prvej časti však už uplynulo vyše 30 rokov!

Joe Pesci sa narodil 9. februára 1943. Má talianskych predkov, no narodil sa a vyrastal v americkom New Jersey. Už v detstve sa dostal k divadlu aj televízii. 

Galéria: Joe Pesci

Jeho prvé zamestnanie ale nebolo umelecké, robil holiča. Popritom sa však pokúšal naštartovať hudobnú kariéru. V roku 1968 vydal debutový album. Neskôr sa stal komikom. Prvý film – išlo o nízkorozpočtovú snímku – natočil v roku 1976, po nakrúcaní ale pracoval v reštaurácii. 

Koncom 70. rokov ho však oslovili Robert de Niro a Martin Scorsese do filmu Zúriaci býk a neskôr s nimi pracoval na viacerých filmoch. 

Joe Pesci
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: MGM)

Pesci potom účinkoval napríklad vo filmoch Vtedy v Amerike, Moonwalker, Smrtonosná zbraň, Sám doma, Mafiáni, JFK, Môj bratranec Vinny, Príbeh z Bronxu, Kasíno, Ír. 

V roku 1998 vydal svoj druhý hudobný album a potom si dal hereckú pauzu. Pred kamery sa vrátil až v roku 2006. 

Joe Pesci
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

Joe Pesci
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Netflix)

Joe Pesci sa trikrát oženil a rozviedol. Naposledy bol zasnúbený s herečkou Angie Everhard, ktorá je mladšia o 26 rokov. Rozišli sa v roku 2008.  

Viac o téme: Joe Pesci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu