Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Jedna tragédia v rodine za druhou a potom... Slovenský futbalista vyskočil z 5. poschodia!

Marek Špilár Zobraziť galériu (4)
Marek Špilár (Zdroj: Profimedia)

STROPKOV - Ich rodinu akoby prenasledovala smrť. Otec jej len tak-tak unikol, neterku pridlávila skriňa... A v roku 2013 si na život siahol futbalista Marek Špilár. Dnes by oslávil 46 rokov.

Marek Špilár sa narodil 11. februára 1975. Bol odchovancom stropkovského futbalu. Hrával na pozícii stopéra v slovenských kluboch 1. FC Tatran Prešov a 1. FC Košice, v ktorého drese získal ligový titul aj triumf v domácom pohári. Úspechy na domácej futbalovej scéne mu vyniesli miesto v roku 1997 v ankete Jedenástka roka.

Následne v roku 2000 odišiel do Baníka Ostrava, neskôr hrával aj v drese Olomouca a od roku 2003 pôsobil v belgickom tíme Club Bruggy. Futbalovú kariéru ukončil v roku 2006 v japonskom klube Nagoya Grampus Eight. Špilár pôsobil aj v národnom tíme, ktorého dres si obliekol v 30 reprezentačných stretnutiach.

Marek Špilár (vľavo)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Marek bol rozvedený, s exmanželkou mal dcéru Ninu. Po tom, ako si siahol na život, sa objavili narážky, že mal problémy v aktuálnom vzťahu. Objavili sa aj indície, že mu nevyšlo podnikanie, keď zle investoval. Jeho najbližšie okolie však tieto príčiny vylučovalo. 

Tragédia sa odohrala 7. septembra 2013. Marek vyskočil z piateho poschodia, z bytu svojho staršieho brata Dušana. „Je to strašná tragédia. Pritom som stihol pochváliť Marekovho brata Dušana, ktorý bol s našimi dorastencami v Trebišove. Mali sme tu nejaké problémy, tak s nimi vycestoval a na Zemplíne vyhrali. Na obed som mu volal a vravel som mu do telefónu, že z neho asi urobím trénera... O dve hodiny sa práve v Dušanovom byte odohralo toto nešťastie. Strašné,“ uviedol vtedajší sekretár MŠK Tesla Eduard Hric pre aktuality.sk. 

Marek Špilár
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Marekova smrť prišla po sérii nehôd, ktoré jeho rodinu prenasledovali. Pred rokmi došlo k autonehode stropkovských volejbalistiek, ktoré trénoval Marekov otec. Vyviazol ťažko zranený a niesol si so sebou zdravotné následky.

Neskôr pri inej nehode zahynuli v aute, ktoré ju nespôsobilo, traja Špilárovci. Išlo o bratrancov Marekovho otca. 

Jedna z najhorších tragédií postihla rodinu v roku 2007. Na chate spadla na šesťročnú Dušanovu dcérku masívna skriňa a pritlačila ju o stôl. Záchranári jej už nedokázali pomôcť. 

Marek Špilár
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Marek Špilár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu