Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V USA zaznamenali za posledných 24 hodín 743 úmrtí na KORONAVÍRUS

Koronavírus v USA
Koronavírus v USA (Zdroj: TASR/AP Photo/Bebeto Matthews)

WASHINGTON - Spojené štáty zaznamenali v pondelok 743 nových úmrtí na koronavírus za posledných 24 hodín a celkový počet mŕtvych tak od začiatku pandémie stúpol v krajine na 105.099. Informovala o tom popredná americká Univerzita Johnsa Hopkinsa, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra AFP.

V USA oficiálne zaznamenali 1.809.109 prípadov ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým koronavírusom, uviedla univerzita so sídlom v meste Baltimore v pondelok večer o 20.30 h miestneho času (v utorok o 2.30 h SELČ). Počet úmrtí a počet prípadov nákazy v USA sú s veľkým náskokom najhoršie na svete.

Nový koronavírus zabil od konca roka 2019, keď sa objavil v stredočínskom meste Wu-chan, najmenej 373.439 ľudí po celom svete. Ukázal to výpočet agentúry AFP, ktorá pri ňom vychádzala z údajov z oficiálnych zdrojov. Jednotlivé štáty USA začali uvoľňovať prísne obmedzenia pohybu ľudí, ktorých cieľom bolo spomaliť šírenie koronavírusu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Niekoľko veľkých amerických miest však vydalo zákazy vychádzania, pretože čelia násilným protestom vyvolaným minulotýždňovou smrťou Afroameričana Georgea Floyda pri zatýkaní belošskými policajtmi v Minneapolise. Neozbrojenému a už spútanému Floydovi (46) kľačal jeden z policajtov na krku deväť minút. Floyd podľa pitvy vykonanej na základe žiadosti rodiny zosnulého zomrel na zadusenie následkom tlaku na krku a chrbte.

Viac o téme: úmrtiaUSAKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu