Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

AKTUÁLNE Ukončili vyšetrovanie vraždy Tomáša (†16), ktorá šokovala celé Slovensko

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Instagram)

BRATISLAVA - Polícia ukončila vyšetrovanie májovej vraždy 16-ročného Tomáša v Žiline. V tomto prípade navrhol vyšetrovateľ obžalovať 16-ročnú Juditu, ktorá je z obzvlášť závažného zločinu vraždy obvinená. Spis už predložil dozorujúcemu prokurátorovi. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ ukončil vyšetrovanie a Juditu navrhne obžalovať. "Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline návrhom na podanie obžaloby ukončil vyšetrovanie obzvlášť závažného zločinu vraždy, z ktorého je obvinená 16-ročná Žilinčanka. Spis predložil dozorujúcemu prokurátorovi," napísala polícia na Facebooku. 

Desivý čin

Brutálna vražda len 16-ročného Tomáša v máji otriasla Slovenskom. Z vraždy je obvinený jeho kamarátka Judita. Tínedžerka sa po takmer piatich mesiacoch strávených za múrmi väzenskej nemocnice v Trenčíne pýtala na slobodu. Sudca pre prípravné konanie však napokon rozhodol, že ju neprepustia. Dôvodom sú obavy z toho, že by mohla pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Judita tvrdí, že si nič nepamätá.

Sudca v Žiline rozhodol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Prípad sa postupne stupňoval a na povrch vychádzali čoraz mrazivejšie zistenia. Mesiac po vražde boli známe prvé výsledky pitvy. Pôvodne sa hovorilo o tom, že Tomáš mal na tele 21 rán. Pitva však ukázala, že bol bodnutý nožom až 47-krát. Tomáš zomrel na následky vykrvácania na chodbe bytu, nemal mať zasiahnuté žiadne dôležité orgány.


Prípad brutálnej vraždy Tomáša (†16) v Žiline: Šokujúce výsledky testov na drogy a alkohol!


Šokujúce výsledky testov

Pôvodne sa hovorilo aj o tom, že Judita bola zrejme pod vplyvom omamných látok. Motív brutálnej vraždy nie je pre verejnosť známy ani po mesiacoch, no isté je, že dohady o tom, že svoju rolu zohral alkohol a omamné látky, sú vyvrátené. Ako pre Topky v polovici septembra priblížila hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Žiline Andrea De Carlo, "v prípade obzvlášť závažného zločinu vraždy neboli zistené ani u obvinenej a ani u poškodeného alkohol, ani iné návykové látky".

Obeť zatiaľ neznámeho páchateľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/T.T.)

Novinkou tiež je, že polícia nezaistila len jeden nôž. "Zaistené boli viaceré nože kontaminované ľudskou DNA identifikovanou z krvi na nich," upresnila De Carlo. Opätovne tiež potvrdila, že prítomnosť tretej osoby na mieste skutku v rozhodnom čase doteraz nebola preukázaná. 

Vraždu sprevádzalo množstvo otáznikov

Všetko sa odohralo v máji na žilinskom sídlisku Vlčince. Vraždu Tomáša od začiatku sprevádzalo množstvo otáznikov. Prvotné neoficiálne informácie hovorili o tom, že na mieste bola v osudnú chvíľu aj tretia osoba. Judita totiž mala privolanej policajnej hliadke povedať, že jej kamaráta dobodal neznámy muž, ktorý ich napadol. Malo ísť o falošného odpočtára elektriny, ktorého do bytovky údajne vpustil jeden zo susedov.

Tomáša našli v kaluži krvi a jeho priateľku takisto od krvi. Verzia s odpočtárom sa však neskôr vyvrátila. Tomáša dobodala jeho kamarátka Judita, ktorá teraz sedí vo väzbe. Tomáša zachytila naposledy živého aj s Juditou kamera, keď vchádzali do vchodu paneláku.  

Viac o téme: VraždaObžalobaTomᚎilinaJudita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu