Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prípad brutálnej vraždy Tomáša (†16) v Žiline: Šokujúce výsledky testov na drogy a alkohol!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Instagram)

ŽILINA - Ešte 16. mája dvojica tínedžerov naoko bezstarostne vkročila do vchodu jednej z bytoviek na sídlisku Vlčince v Žiline. Jeden z nich však už z budovy živý nevyšiel. Len 16-ročného Tomáša našli záchranári v kaluži krvi, na tele mal viacero bodných a bodnorezných rán. Polícia z hrozivého zločinu obvinila jeho rovesníčku Juditu. V prípade sú známe nové skutočnosti.

Vraždu Tomáša od začiatku sprevádzalo množstvo otáznikov. Prvotné neoficiálne informácie hovorili o tom, že na mieste bola v osudnú chvíľu aj tretia osoba. Judita totiž mala privolanej policajnej hliadke povedať, že jej kamaráta dobodal neznámy muž, ktorý ich napadol. Malo ísť o falošného odpočtára elektriny, ktorého do bytovky údajne vpustil jeden zo susedov. Všetko ale smeruje k tomu, že záhadný muž na mieste nikdy nebol. 

Už o pár dní totiž polícia vzniesla obvinenie voči samotnej Judite. Sudca ju poslal do väzby práve v deň, keď pochovali Tomáša. 

Sudca v Žiline rozhodol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Prekvapivé výsledky testov

Tomáš mal podľa dostupných informácií v osudný deň prísť k Judite domov, aby doladili detaily spoločného výletu do Londýna. Toho sa však už nedožil. Motív brutálnej vraždy nie je pre verejnosť známy ani po mesiacoch. Isté je, že dohady o tom, že svoju rolu zohral alkohol a omamné látky, sú vyvrátené.

Prečítajte si aj: Krvavá vražda tínedžera (†16) v Žiline očami odborníkov: Brutalita u detí aj desivá psychológia davu

Ako pre topky.sk priblížila hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Žiline Andrea De Carlo, "v prípade obzvlášť závažného zločinu vraždy neboli zistené ani u obvinenej a ani u poškodeného alkohol, ani iné návykové látky."

Zosnulý Tomáš (†16)
Zobraziť galériu (4)
Zosnulý Tomáš (†16)  (Zdroj: Facebook/T.T.)

V rukách polície neskončil jeden nôž

Novinkou tiež je, že polícia nezaistila len jeden nôž. "Zaistené boli viaceré nože kontaminované ľudskou DNA identifikovanou z krvi na nich," upresnila De Carlo. Opätovne tiež potvrdila, že prítomnosť tretej osoby na mieste skutku v rozhodnom čase doteraz nebola preukázaná. 

Tomáša si uctili aj jeho spolužiaci. Spočiatku si všetci mysleli, že životom zaplatil za svoju odvahu.
Zobraziť galériu (4)
Tomáša si uctili aj jeho spolužiaci. Spočiatku si všetci mysleli, že životom zaplatil za svoju odvahu.  (Zdroj: topky)

Na tele Tomáša boli znaleckým skúmaním zistené mnohopočetné bodné a bodnorezné poranenia.  Mladík mal utrpieť neuveriteľných 47 rán nožom. Celková dĺžka noža mala byť až 31 centimetrov, čepeľ bola dlhá 18,5 centimetra. Útok mal fatálne následky, Tomáš stratil veľké množstvo krvi. Záchranári boli bezmocní.

Prečítajte si aj: Vražda Tomáša (†16) či pobodanie Andreja (14): VIDEO Kurilovská objasnila, aké tresty hrozia mladistvým

Obvinená Judita doposiaľ využila právo odoprieť vypovedať. Ak jej preukážu vinu, za mrežami si ako mladistvá posedí maximálne 15 rokov.  Viac podrobností sa dočítate aj TU.

Viac o téme: VraždaTínedžerTomᚎilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu