Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Obžalovaná Judita znova pred súdom! Vypovedať má Tomášov otec, jeho syn utŕžil takmer 50 rán nožom

Judita pred hlavným pojednávaním v konaní vedenom pre obzvlášť závažný zločin vraždy kamaráta Tomáša na Okresnom súde v Žiline dňa 9. januára 2020. Zobraziť galériu (4)
Judita pred hlavným pojednávaním v konaní vedenom pre obzvlášť závažný zločin vraždy kamaráta Tomáša na Okresnom súde v Žiline dňa 9. januára 2020. (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

ŽILINA – Proces so sedemnásťročnou Juditou obžalovanou z vraždy spolužiaka Tomáša pokračuje. V piatok sa pred sudcu postaví otec zavraždeného. Na pojednávaní sa ráta aj s prítomnosťou Juditiných rodičov. Tí veria v nevinu svojej dcéry. Dievčine hrozí 15-ročný trest odňatia slobody, čo je najvyššia trestná sadzba, akú je možné mladistvému páchateľovi trestného činu na Slovensku uložiť.

Hlavné pojednávanie na Okresnom súde v Žiline sa začalo 9. januára. Odznela na ňom obžaloba, medzi prítomnými boli aj rodinní príslušníci obžalovanej. Tínedžerka vo svojej výpovedi tvrdila, že je nevinná a smrť kamaráta pripisovala neznámej osobe. Tá sa podľa nej v tom čase nachádzala v byte. Nasledovali výpovede Juditiných rodičov a sestry, ktorí sú presvedčení o jej nevine. Rodina zavraždeného sa odmietla vyjadrovať.

Súvisiaci článok: Judita obžalovaná z vraždy Tomáša (†16) pred súdom: FOTO Ukrývala si tvár a celá sa triasla

Judita pred hlavným pojednávaním v konaní vedenom pre obzvlášť závažný zločin vraždy kamaráta Tomáša na Okresnom súde v Žiline, 9. januára 2020
Zobraziť galériu (4)
Judita pred hlavným pojednávaním v konaní vedenom pre obzvlášť závažný zločin vraždy kamaráta Tomáša na Okresnom súde v Žiline, 9. januára 2020  (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Dnes proces pokračuje. Obžalovaná Judita (17) sa o pol desiatej ráno znova postaví pred súdny senát.

Vražda za dverami bytu

Vražda 16-ročného Tomáša na žilinskom sídlisku Vlčince sa odohrala vlani v máji. Chlapec zomrel po desiatkach bodnutí kuchynským nožom s čiernou rukoväťou o celkovej dĺžke 31 centimetrov. Čepeľ mala 18,5 centimetra. Podľa pitevnej správy mal na tele až 47 bodných rán.

Na snímke zosnulý Tomáš
Zobraziť galériu (4)
Na snímke zosnulý Tomáš  (Zdroj: Facebook/T.T.)

Prvotné neoficiálne informácie hovorili o tom, že na mieste bola v osudnú chvíľu aj tretia osoba. Judita mala privolanej policajnej hliadke povedať, že jej kamaráta dobodal neznámy muž, ktorý ich napadol. Malo ísť o falošného odpočtára elektriny.

Judita a Tomáš boli najlepší kamaráti
Zobraziť galériu (4)
Judita a Tomáš boli najlepší kamaráti  (Zdroj: Instagram)

Judita najskôr záchranárom tvrdila, že ich v byte napadol muž, ktorý sa vydával za elektrikára. Tejto verzii spočiatku uverili aj policajti a v deň vraždy skutočne hľadali v uliciach mesta muža v montérkových nohaviciach.

Judita, ktorá si zranenia na rukách mala spôsobiť sama, bola v nemocnici, o tri dni neskôr ju polícia obvinila z vraždy. Po obvinení Juditu sudca poslal do vyšetrovacej väzby. Jej žiadosti o prepustenie okresné a krajské súdy vždy zamietli.

Viac o téme: TomášSúdŽilinaVraždaJuditaHlavné pojednávanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu