Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Potýčky migrantov na kúpalisku v Düsseldorfe vyriešili rázne: Zásah polície, vstup už len s občianskym

(Zdroj: YouTube/Fortuna Düsseldorf News)

DÜSSELDORF - Neustále potýčky medzi mladými migrantmi na kúpalisku v nemeckom Düsseldorfe sa rozhodli vyriešiť ráznym krokom. Po piatkovom zásahu polície sa tak návštevníci dostanú dnu už iba na doklad totožnosti. Hovorkyňa mesta to potvrdila pre agentúru DPA. Opatrenie platí od nedele. Primátor Thomas Geisel tvrdí, že to bude mať "trochu disciplinárny účinok".

Srb (65) na kúpalisku spoznal krásnu letušku: Dala mu košom! Dostal strašne hlúpy nápad, ako ju získať

Podľa portálu Spiegel Online zasahovala polícia v piatok na uvedenom kúpalisku už tretíkrát za necelé štyri týždne. Všetkých 1500 návštevníkov muselo odísť, pretože ďalšie skupiny mladých mužov a tínedžerov robili výtržnosti. Dôjsť by teraz malo aj k posilneniu bezpečnostného personálu. Podľa polície sú problémovými osobami výlučne ľudia severoafrického pôvodu.

V dôsledku piatkovej operácie boli začaté dve predbežné vyšetrovania: jedno za urážku policajta, druhé za vyhrážanie sa a urážku plavčíka. Spúšťačom sporu bola hádka o šmykľavku a skokanskú vežu. Obe skupiny návštevníkov, asi 60 mladíkov, sa ich snažili získať pre seba. Keď chcel plavčík situáciu upokojiť, podľa policajnej správy sa mu vyhrážali a urážali ho. Preto bola privolaná polícia, ktorá prišla v počte 20 mužov.

Primátor Thomas Geisel považuje incident za provokáciu a správanie sa skupiny za „úplne neprijateľné“. Občania sa podľa neho musia cítiť na kúpalisku v meste vždy bezpečne. O ďalších opatreniach chcel diskutovať v pondelkových rokovaniach so zástupcami mesta na radnici.

Nebol to ojedinelý prípad

Už posledný júnový víkend sa niekoľko stoviek mladistvých a mladých mužov vo vonkajšom bazéne správalo agresívne. Podľa ich jazyka a vzhľadu bolo mnoho z nich severoafrického alebo arabského pôvodu, povedal vtedy policajný hovorca. Pri incidente došlo k náhlemu obkľúčeniu 53-ročného otca rodiny skupinou asi 400 ľudí. Nakoniec musela rodinu polícia z kúpaliska bezpečne vyprevadiť von.

Predseda Združenia nemeckých plaveckých bazénov Peter Harzheim varoval pred zvyšovaním agresivity. „Nálada vo vonkajších bazénoch je stále agresívnejšia,“ uviedol Harzheim koncom júna pre Rheinische Post. "Je to hrozný vývoj," dodal.

Viac o téme: KúpaliskoPolícia MigrantiDüsseldorf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu