Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Starosta nesplnil sľub o oprave cesty: VIDEO Dedinčania mu dali pocítiť výtlky na vlastnom tele

(Zdroj: Twitter/Tinta Fresca Chiapas ‏ )

MEXIKO - Mexická polícia zatkla 11 farmárov, ktorí násilne vytiahli starostu dediny Las Margaritas na juhu Mexika z jeho kancelárie, priviazali ho k pickupu a ťahali na lane ulicami. Politik neutrpel žiadne vážnejšie zranenia. Motívom farmárov údajne bola skutočnosť, že starosta nesplnil svoj predvolebný sľub opraviť miestnu cestu. Funkcionár uviedol, že bude farmára žalovať za únos a pokus o vraždu, napísal server BBC.

Bratia (4, 6) v Nemecku utiekli mame: Sodoma-Gomora! To, čo napáchali, nestihnú ani vandali

Na twitteri sa objavilo video z bezpečnostnej kamery, ktorá utorkový incident zachytila. Na zábere je vidieť starosta Jorge Luis Escandon Hernández so spútanými rukami a ťahaný automobilom.

Na záchranu starostu pred rozhnevaným davom boli potrebné desiatky policajtov. Pri potýčke medzi únoscami a strážcami zákona nakoniec utrpelo zranenia niekoľko ľudí a do dediny bola povolaná národná garda.

Hernández sa stal terčom útoku už druhýkrát. Pred niekoľkými mesiacmi vtrhlo niekoľko ľudí do jeho kancelárie, kde sa však starosta v tej chvíli nenachádzal. Výtržníci teda iba zničili vybavenie pracovne.

Starostovia a miestni politici podľa BBC v Mexiku často čelia násilnostiam zo strany drogových gangov, ak sa odmietnu podieľať na ich kriminálnych aktivitách. Útoky nespokojných občanov kvôli nesplneným volebnom sľubom však obvyklé nie sú.

Viac o téme: MexikoAutoStarostaPomstaŤahanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu