Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Otec viezol dcérku do škôlky (†4), keď zdvihol telefón: O pár hodín spoznal príšerné dôsledky

Qi Qi Zobraziť galériu (2)
Qi Qi (Zdroj: profimedia.sk)

PEKING - Dievčatko menom Qi Qi spalo v zadnej časti auta, keď ho otec viezol v pondelok ráno do materskej školy Wanyuan v čínskom meste Yiyang. Podľa rodičových slov zastavil pred bránou škôlky, no práve vtedy mal naliehavý telefonát z práce a akosi zabudol pozrieť, či jeho dcérka vystúpila. V zhone sa ponáhľal do zamestnania a až o deväť hodín neskôr zistil, že sa dopustil osudnej chyby, ktorá sa už nedá nijako napraviť.

Hlohovčanka nechala bábätko v aute: FOTO Vrátila sa o hodinu, Barbore takmer puklo srdce

"Odpovedal som na telefonát a zabudol som ju skontrolovať. Nevšimol som si to, až kým mi moja žena zavolala o piatej poobede a pýtala sa, kde je naša dcéra," citovali miestne médiá muža s priezviskom Hu, ktorý pracuje ako predajca vozidiel. Jeho manželke totiž v súkromnej škôlke, kam si po dcérku prišla, povedali, že v nej v ten deň vôbec nebola.

„Premýšľal som a premýšľal a konečne som ju našiel pod zadným sedadlom v priestore pre nohy,“ opísal Hu. Dievčatko sa zadusilo a bolo prehlásené za mŕtve krátko po tom, čo ho previezli do nemocnice. "Nemohli ju zachrániť," dodal Hu.

Podľa neho škôlka zvyčajne volá alebo posiela správy s otázkou, prečo žiak neprišiel, ale tentokrát ho nikto nekontaktoval. Na otázku, či sa domnieva, že je to vina škôlky, odpovedal, že je viac zodpovedná, pretože, keby mu z nej zavolali, určite by si to všimol skôr.

Otec dievčatka
Zobraziť galériu (2)
Otec dievčatka  (Zdroj: profimedia.sk)

Výpisy z mobilného telefónu ukázali, že volal o 8.46 h. Konverzácia však trvala len 12 sekúnd. Údajne ho však mohli rozptyľovať aj správy v aplikácii. "V škole sú traja učitelia a len asi 10 žiakov. Ako by si mohli nevšimnúť, že jeden žiak chýba?" trvá však Hu na svojom.

Škôlka sa mala dohodnúť s rodinou na odškodnení vo výške 32-tisíc juanov (cca 4200 eur). Školská správa v provincii Heshan však uviedla, že predbežné zistenia naznačujú, že Hu svoje dieťa vôbec nedoviezol k materskej škôlke. Podľa nej na telefonát odpovedal síce cestou do škôlky, čo ho však rozptýlilo a rozpamätal sa až o deväť hodín neskôr, keď mu volala žena. Vyšetrovanie stále prebieha.
 

Viac o téme: AutoŠkôlkaQi Qi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu