Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ja som ho milovala, odkazuje matka utýraného Mareka (†3): Zabila mi vnuka, oponuje babička

Českom otriasol prípad smrti malého Mareka, verejnosť viní aj jeho matku. Zobraziť galériu (4)
Českom otriasol prípad smrti malého Mareka, verejnosť viní aj jeho matku. (Zdroj: Facebook/S.T.)

LOUNY - Desivý prípad postavil na nohy susednú Českú republiku. Len trojročného nevinného chlapčeka mali utýrať na smrť. Polícia viní partnera jeho matky Simony, verejnosť však ukazuje prstom aj na ňu samotnú. Jej reakcia na útoky na sociálnej sieti preto na seba nenechala dlho čakať. Babička nebohého Mareka a matka jeho biologického otca sa však za niekdajšiu "nevestu" nepostavila. Zabila mi vnuka, odkázala.

Len trojročný Marek zomrel pred necelými dvoma týždňami, no emócie, ktoré v ľuďoch vyvolala jeho smrť, neutíchajú. Ľudí nahnevalo najmä to, že o týraní anjelika malo vedieť viacero jeho blízkych. Nikto však nezakročil a neinformoval políciu ani sociálku.

Dajte mi všetci pokoj, odkázala Simona

Polícia už priateľa chlapčekovej matky obvinila z ťažkého ublíženia na zdraví a z týrania osoby žijúcej v spoločnej domácnosti. Jozef skončil vo väzbe. 

Nebohý Marek (†3) s mamou Simonou (19) a jej partnerom.
Zobraziť galériu (4)
Nebohý Marek (†3) s mamou Simonou (19) a jej partnerom.  (Zdroj: Facebook/S.T.)

Simona sa vyjadrila, že týranie jej syna nenahlásila úradom, pretože sa bála, že jej dieťa zoberú. "Na nič som sa nezmohla, bol nafetovaný a zamkol ma do vedľajšej izby," obraňovala sa pre portál Blesk. Podľa jej slov netušila, že všetko zájde až tak ďaleko.

Za synovu smrť vinu nepociťuje. "Už mi dajte všetci pokoj, už toho mám vážne dosť. Ja som mu nič neurobila, ja som ho milovala. Dala by som mu prvé aj posledné," napísala sa sociálnu sieť týždeň po tragédii. "Viem, že mi nikto neverí. Nie je to moja vina. Nedokázala som ho ubrániť, on nás týral," dodala. Partner mal vraj ubližovať aj jej.

Marek (†3) zomrel za záhadných okolností: FOTO Desivé svedectvá, chlapčeka mali mlátiť ako psa

O týraní vedela

Babička nebohého Mareka však všetko vníma inak. Chce proti Simone svedčiť, myslí si, že vinu nesie aj ona. Matka chlapčekovho biologického otca uviedla, že mladá žena o týraní vedela. "Simona je netvor. Ona sa na to celé pozerala. Mala sa zobrať a odísť. Pripravila ma o vnuka, nemali sme jej ho vtedy vracať," povedala pre extra.cz s tým, že Simona mala brať drogy. 

Simona na sociálnej sieti často zverejňovala fotky s Marekom. Mala viacero profilov.
Zobraziť galériu (4)
Simona na sociálnej sieti často zverejňovala fotky s Marekom. Mala viacero profilov.  (Zdroj: Facebook/S.T.)

Dieťa však malo byť matke pridelené aj napriek tomu, že jeho biologický otec sa údajne o neho chcel starať. Maloletý navyše mal byť pod dozorom sociálky, avšak trvalý pobyt mal nahlásený v inom meste. Preto ho nik nekonktroloval.

Verejnosť žiada najprísnejšie tresty

Verejnosťou prípad skutočne otriasol, na internete sa dokonca objavila petícia, v ktorej ľudia pre matku a jej priateľa žiadajú tie najprísnejšie možné tresty a najmä riadne vyšetrenie prípadu. 

Mnohí neváhali a pre Mareka zapálili sviečku či doniesli hračku.
Zobraziť galériu (4)
Mnohí neváhali a pre Mareka zapálili sviečku či doniesli hračku.  (Zdroj: Facebook/Mareček ➕16.2.2019)

Koncom marca by sa mal konať aj pochod vo viacerých mestách Českej republiky. Na sociálnej sieti neustále pribúdajú nenávistné komentáre na adresu Simony a jej partnera, ale tiež dojímavé odkazy Marekovi. "Nám, tu dole, ešte chvíľu potrvá, než sa s tým vyrovnáme, paradox, že my, cudzí ľudia, ťa milujeme viac, než tvoji rodičia, milujeme ťa, akoby si bol náš chlapček," znelo jedno z vyznaní. Viac o prípade sa dočítate TU.

Viac o téme: TýranieSmrťČRMareček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu