Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Marek (†3) podľa lekára zomrel strašnou smrťou: FOTO Jeho otec sa pred súdom zodpovedá z vraždy

Českom otriasol prípad smrti malého Mareka. Zobraziť galériu (4)
Českom otriasol prípad smrti malého Mareka. (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz, FB/S.T.)

ÚSTÍ NAD LABEM – Lekár tvrdí, že trojročného chlapca niekto umlátil. Jeho telíčko prestalo fungovať v polovici februára. Po vykonanej pitve bolo vznesené obvinenie na jeho nevlastného otca Josefa K., ktorý v súčasnosti čelí obžalobe z vraždy. Marekova mama Simona je v prípade obvinená.

Krajský súd v Ústí nad Labem v pondelok pokračoval v prejednávaní prípadu utýraného trojročného Mareka. Chlapčekova tragická smrť v polovici februára otriasla celým Českom.  

„Bolo jasné, že chlapca niekto umlátil,“ uviedol lekár. Jeho slová zazneli, keď predsedkyňa senátu čítala výpovede svedkov, informovali novinky.cz.

Na snímke z 19.8.2019 obžalovaný Josef K.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke z 19.8.2019 obžalovaný Josef K.  (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

Z vraždy a utýrania dieťaťa sa na súde zodpovedá 20-ročný Josef K. Mladíkovi hrozí až 20-ročný alebo výnimočný trest.

Viacerí ľudia, ktorí rodinu poznali, prehovorili o hrôze, ktorá sa odohrávala za dverami bytu v Lounoch. Na pondelňajšom súde zaznela výpoveď jednej zo susediek. „Dozvedela som sa, že (obžalovaný) malého bije a (ten) musí držať knihy na rukách. Potom tiež chlapec chodil nejako divne, vyzeralo to, že má opuchnutý zadok a bolí ho to. Nechceli, aby ho niekto videl,“ uviedla žena.

Na snímke Simona a jej syn Marek.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke Simona a jej syn Marek.  (Zdroj: Facebook/S.T.)

Chlapec zomrel v byte na následky po týraní v noci z 15. na 16. februára. Podľa obžaloby ho mal Josef K. fackovať a mlátiť varechou, hrýzť, páliť cigaretou či žehličkou, sprchovať ho ľadovou vodou a nechávať ho kľačať s natiahnutými rukami. Uvedené popísala v čítanej výpovedi jedna zo svedkýň.


Čítajte aj: Veľký posun v prípade Mareka (†3) utýraného k smrti: FOTO Padla obžaloba!


V onej noci už kolaboval, no ani jeho matka Simona, ani obžalovaný, ktorý bol jej partner, záchranku nezavolali. Obaja sa vraj báli, že im dieťa vezmú. Keď sa 16. februára prebudili, Marek už nedýchal. „Bolo jasné, že chlapca niekto utýral. Ten muž bol veľmi nepokojný. Na otázku, kde chlapec prišiel k tým zraneniam, hovoril, že veľa padal, že ho boleli nožičky. Nechcel som tam zostávať dlhšie,“ opísal zasahujúci lekár zo záchranky.

V obžalobe sa uvádza, že chlapec mal aj iné pomliaždeniny, krvné výrony a tiež pomliaždený mozog s ťažkým opuchom.

Na snímke Simona a jej syn Marek.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke Simona a jej syn Marek.  (Zdroj: Facebook/S.T.)

Josef K. je od 18. februára vo väzbe. Najskôr bol obvinený z ťažkého ublíženia na zdraví a týrania osoby žijúcej v spoločnom obydlí. Polícia v marci na základe výsledkov pitvy však čin preklasifikovala na vraždu.

Hlavné pojednávanie bude pokračovať v stredu. Mala by vypovedať aj Marekova matka, ktorá v tomto prípade čelí obvineniu. Jej prípad bude súd prejednávať samostatne, pripomenul portál.

Viac o téme: MarekTýranieVraždaLouny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu