Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chudák pes! FOTO Jeho pán to na Orave prehnal s alkoholom, ďalší vodič skončil v potoku

Policajti počas minulotýždňovej akcie zaznamenali 1170 priestupkov. Zobraziť galériu (2)
Policajti počas minulotýždňovej akcie zaznamenali 1170 priestupkov. (Zdroj: FB/Polícia SR)

ORAVA – Opitého vodiča dacie prichytili muži zákona na severnom Slovensku počas celoslovenskej dopravnej akcie. Keď ho podrobili skúške na alkohol, držal v ruke i štvornohého miláčika. Okrem tohto kuriózneho prípadu muži zákona priblížili i výsledky spomínanej akcie. Zarážajúce je, koľko chodcov porušilo predpisy a dopustilo sa priestupkov.

Kuriózny prípad sa stal na Orave. Vodičovi so psom v ruke bolo zistených 1,27 promile alkoholu v dychu. „Plus jedno BMW skončilo v potoku,“ dodali policajti.

Policajti počas minulotýždňovej akcie zaznamenali viac ako tisíc priestupkov

Výsledky z minulotýždňovej celoslovenskej dopravnej akcie zverejnili policajti na sociálnej sieti. Vo štvrtok sa účastníci cestnej premávky dopustili viac ako 1170 priestupkov. „Pokutu na mieste zaplatilo 991 účastníkov, 10 boli ochotní zaplatiť pokutu, ale nemali hotovosť, tak im boli zadržané vodičské preukazy a 170 účastníkov sa síce dopustilo priestupku, ale neboli závažné, preto tentokrát odišli len s napomenutím,“ spresnila polícia.

Vodoč so psom v ruke nafúkal 1,27 promile alkoholu.
Zobraziť galériu (2)
Vodoč so psom v ruke nafúkal 1,27 promile alkoholu.  (Zdroj: FB/Polícia SR)

Pokiaľ ide o chodcov, tým nedalo prednosť na priechode 22 vodičov. Až 211 chodcov porušilo predpisy a dopustilo sa priestupkov.

Najvyššie dovolené rýchlosti prekročilo 264 vodičov, bezpečnostné pásy si nezaplo 79 vodičov a ich pasažierov, 62 obsluhovalo mobily.

Pod vplyvom alkoholu jazdilo 6 vodičov, polovica z nich nafúkala do jedného promile a druhá nad jedno promile. Pod vplyvom alkoholu jazdilo aj päť cyklistov. Tí sa dopustili aj 13 priestupkov. Nedostatky bili do očí aj v prípade šoférov kamiónov, dvaja prekročili predpísané hmotnosti a ďalší štyria nedodržali čas odpočinku. Policajti taktiež odhalili 5 trestných činov a ich páchateľov.

Viac o téme: PolíciaKontrolaPriestupky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu