Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Krutý osud mladého otca: FOTO Pred lovom kačíc mu pes šliapol na brokovnicu, ochranári šokujú

Liana a Matt Branchovci Zobraziť galériu (3)
Liana a Matt Branchovci (Zdroj: FB/Liana Branch)

EAGLE LAKE – Milujúci manžel i otec Matt Branch prišiel v dôsledku nešťastnej náhody o nohu. Zraneniu predchádzal skok labradora na nabitú brokovnicu, ktorá ležala na korbe pikapu. Muž bol teda v nesprávnom čase na zlom mieste. Zatiaľ čo Mattova partia smúti, ochranári si servítku pred ústa nekladú. Lovec vraj dostal to, čo si zaslúžil.

Niekdajší hráč amerického futbalu Matt Branch (29), ktorý hral za tím Louisiana State University Tigers v rokoch 2009 až 2011, utŕžil strelné zranenie krátko predtým, ako sa so svojou partiou chystal na lov kačíc.

Nešťastný incident, ktorý sa stal neďaleko mesta Eagle Lake v Texase, opísal jeho kamarát Micah Heckford. Podľa jeho slov to bola nešťastná náhoda, lebo labrador menom Tito skočil na Mattovu brokovnicu. Zbraň bola v tom čase položená na korbe pikapu. Nielenže odistil poistku, ale zároveň šliapol aj na spúšť. Padol teda výstrel, ktorý skončil v mužovom stehne.

Na snímke sú manželia Liana a Matt Branchovci.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke sú manželia Liana a Matt Branchovci.  (Zdroj: FB/Matt Branch)

„Zbraň vystrelila. Všetci sa len pozerali. Prvé, čo som zbadal, bol Matt. Trvalo mi dve či tri sekundy, než som si uvedomil, že Matt je postrelený,“ hovorí Heckford.

Branch bol zranený vážne. Po prevoze do nemocnice sa ukázalo, že devastačne. Lekári mu tak museli dolnú končatinu amputovať. Milujúci manžel i otec tak bude chodiť už len s pomocou protézy.

K prípadu sa vyjadrili o tamojší ochrancovia zvierat. Tí si však servítku pred ústa nekládli a Mattovi odkázali, že dostal presne to, čo si zaslúžil.

Na snímke je Matt so synom.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke je Matt so synom.  (Zdroj: FB/Liana Branch)

„V tú chvíľu, keď sa to stalo, sme sa mali presunúť iba o 200 metrov. Ani jedného z nás nenapadlo, čo všetko sa môže stať, keď je nabitá zbraň bez dozoru. V budúcnosti si na zbrane budeme dávať väčší pozor a budeme opatrnejší,“ dodal Heckford.  

Viac o téme: PesZranenieLov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu