Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Starý prejav Donalda Trumpa baví internet: Ak uvidia toto VIDEO v Mexiku, má sa na čo tešiť

Donald Trump pri prejave v roku 2004. Zobraziť galériu (2)
Donald Trump pri prejave v roku 2004. (Zdroj: YouTube/Wagner College)

WASHINGTON - Americkou politikou v posledných týždňoch otriasa spor prezidenta Donalda Trumpa s Kongresom o výstavbe bezpečnostnej bariéry na hranici Spojených štátov s Mexikom. V napätej situácii užívateľov internetu pobavil Trumpov prejav z roku 2004, ktorý zverejnil tím moderátora Trevora Noaha zo zábavného programu The Daily Show. Trump totiž na videu študentom dáva radu: Keď narazíte na stenu, akýmkoľvek spôsobom ju prekonajte.

Tatko Trump na neho musí byť pyšný: Neľudská hláška Donalda mladšieho otriasla internetom

Prejav, ktorého časť zverejnenú na twitterovom účte The Daily Show videlo už takmer deväť miliónov ľudí, predniesol realitný magnát Trump v máji 2004. Hovoril vtedy pri príležitosti prevzatia čestného doktorátu na jednej z newyorských vysokých škôl. Študentom pritom dával rady do života, napríklad aby všetko robili na sto percent, boli disciplinovaní, či aby sa každý deň naučili niečo nové.

Donald Trump
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin)

Jedna rada ale užívateľov sociálnych sietí v čase sporu o výstavbu bariéry na južnej hranici USA obzvlášť zaujala. "Nevzdávajte sa. Nedovoľte, aby sa to stalo. Ak máte pred sebou betónovú stenu, prejdite cez ňu, prelezte ju, obíďte ju," povedal pred 15 rokmi terajší prezident USA. "Ale dostaňte sa na druhú stranu múru," dodal.

"A dokelu, až Trump dostane svoju stenu, radšej by mal dúfať, že nikto Mexiku neukáže toto staré video, ktoré sme našli," komentovala na twitteri video Noahova satirická relácia The Daily Show.

Agentúra DPA k internetovej "kauze" poznamenala, že každý môže časom svoj názor zmeniť. To sa týka aj samotnej newyorskej Wagnerovej vysokej školy, ktorá Trumpovi čestný doktorát udelila. Tá dnes totiž svoje vtedajšie rozhodnutie nepovažuje za najšťastnejšie. Viac ako tri desiatky jej profesorov sa napríklad pred časom verejne dištancovali od prezidentovej politiky - okrem iného práve v oblasti migrácie. V roku 2017 dokonca 700 bývalých študentov v otvorenom liste vyzvalo vedenie školy, aby Trumpovi čestný doktorát odobralo.

Viac o téme: MúrDonald TrumpMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu