Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Outlet vo Voderadoch zatvorili: Stál za ním kontroverzný podnikateľ Bašternák, biznis sa skončil krachom

Outlet vo Voderadoch. Zobraziť galériu (7)
Outlet vo Voderadoch. (Zdroj: TASR – Henrich Mišovič)

VODERADY - Tešili ste sa na vianočné nákupy v jedinom výpredajovom centre na Slovensku? Cestu tam budete merať zbytočne. Centrum, za ktorým stál aj kontroverzný podnikateľ Ladislav Bašternák, totiž definitívne zatvorilo svoje brány. Všetko sa udialo v tichosti, bez vydania oficiálneho stanoviska.

One Fashion Outlet vo Voderadoch zatvorili. Nefunguje internetová stránka, ani profil na sociálnej sieti. Stalo sa tak koncom októbra. Verejnosť, ktorá sem merala cestu a o ničom netušila, s nákupmi v jedinom výpredajovom centre na Slovensku jednoducho nepochodila. Nákupné centrum navyše nevydalo žiadnu oficiálnu informáciu ani vyhlásenie.

Miesto duchov

O zrušení outletu však informovali viaceré predajne na sociálnej sieti. „Drahí naši zákazníci, ďakujeme za vašu priazeň! Z dôvodu ukončenia projektu Outlet Voderady sme nútení presunúť našu predajňu, už o chvíľu nás nájdete v Žiline,“ uviedla na sociálnej sieti jedna zo značiek.

O zatvorení nákupného centra
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/reprofoto)

V posledné dni, kedy outlet fungoval, si ešte zákazníci užili vysoké zľavy. Tí, ktorí sem cestovali začiatkom novembra, však už odchádzali naprázdno. Na to, že našli len "mesto duchov" a 15 vozidiel na parkovisku pre vyše tisíc áut, sa pošťažovali aj na sociálnej sieti. Posledné chvíle v práci si dokonca zvečnili aj sklamaní zamestnanci centra.

Niektoré z predajní ale informovali, že majú aj naďalej otvorené.
Zobraziť galériu (7)
Niektoré z predajní ale informovali, že majú aj naďalej otvorené.  (Zdroj: Facebook)

Pokus o záchranu

Nákupné centrum malo problémy už od otvorenia. Nepomohla ani reštrukturalizácia, vo februári 2017 schválil veriteľský výbor ozdravný plán, a prevádzkovateľ tak dostal rok a pol na to, aby našiel nového investora. Nestalo sa tak.

Outlet vo Voderadoch zatvorili:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: one fashion outlet)

"Vybraných bolo niekoľko, s ktorými pokračujú rokovania. Oficiálnu ponuku očakávame v druhej polovici marca,“ uviedol pre týždenník Trend ešte vo februári 2017 Matej Kostúr, konateľ vlastníka a prevádzkovateľa One Fashion Outletu. Neskôr v júli spoločnosť požiadala súd o vyhlásenie konkurzu. Keďže problémy podľa všetkého pokračovali, v novembri je už "slovenský Parndorf" minulosťou.

Spájané s Bašternákom

Outletové centrum pompézne otvorili v roku 2013. Za projektom bola spoločnosť Realiz. Podľa týždenníka Trend v nej pôsobil do roku 2015 aj kontroverzný podnikateľ Ladislav Bašternák. Ten je v súčanosti obžalovaný z daňových podvodov.

Ladislav Bašternák
Zobraziť galériu (7)
Ladislav Bašternák  (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: VoderadyKoniec prevádzky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu