Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Panika v Prahe skončila: Jedovatú mambu našli, žena sa nechala uštipnúť zámerne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

PRAHA - Smrteľne jedovatého hada - mambu zelenú, po ktorej sa v českej metropole pátralo po jej utorkovom večernom úniku z bytu v pražskej mestskej časti Hlubočepy, si v piatok všimla v záhradkárskej osade asi 200 metrov od dejiska úteku jedna z obyvateliek. Plaza na úteku po troch dňoch odchytil privolaný zamestnanec Zoologickej záhrady v Prahe.

Informovali o tom české elektronické médiá. Majiteľka plaza, ktorú uštipol, zostáva naďalej v umelom spánku v starostlivosti lekárov, ktorí potvrdili, že podané antisérum jej zaúčinkovalo, avšak sužujú ju ešte iné zdravotné ťažkosti. Podľa informácií Lidovky.cz sa žena nechala uštipnúť zámerne a zanechala list na rozlúčku. Eventuálny chov mamby zelenej podľa Štátnej veterinárnej správy nebol schválený.

Polícia, ktorá už skôr vyzvala občanov na obozretnosť, pokračuje vo vyšetrovaní okolností, ktoré viedli k úteku smrteľne jedovatého hada. Pôvodným domovom tohto rýchleho, útočného a prudko jedovatého plaza je tropická Afrika. V dôsledku toxického jedu hada môže pacient bez liečby zomrieť na následky udusenia spôsobeného ochrnutím dýchacieho svalstva.

Viac o téme: HadPrahaMamba zelená
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu