Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poľský prezident v nepríjemnej situácii: Člen sprievodu zrazil chlapca v Osvienčime

Andrzej Duda
Andrzej Duda (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

VARŠAVA - Policajné auto sprevádzajúce limuzínu s poľským prezidentom Andrzejom Dudom zrazilo vo štvrtok malého chlapca, ktorý v meste Osvienčime prechádzal cez cestu. Ten pri nehode utrpel ľahšie poranenia, oznámila prezidentova kancelária v tlačovom komuniké, z ktorého citovala agentúra AP.

K nehode došlo na prechode pre chodcov, kadiaľ podľa komuniké pomaly prechádzala prezidentská kolóna vozidiel. Duda po nehode vystúpil zo svojej limuzíny a zranenému dieťaťu robil spoločnosť až do príchodu sanitky, ktorá ho previezla do nemocnice. 

Lekárske testy nepreukázali žiadne vážnejšie zranenia a chlapca následne z nemocnice prepustili domov k rodičom, kde ich poľský prezident neskôr navštívil. Duda cestoval do Osvienčimu na stretnutie s miestnymi obyvateľmi, priblížila AP.

Agentúra pripomenula, že nehodu mala práve v Osvienčime vlani vo februári aj vtedajšia poľská premiérka Beata Szydlová. Do jej kolóny  idúcej po hlavnej ceste mesta narazilo osobné auto a limuzínu s premiérkou vytlačilo z cesty. Limuzína potom narazila do stromu. Bývalú premiérku po nehode nakrátko hospitalizovali. 

Viac o téme: NehodaPrezidentPoľskoAndrzej Duda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu