Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kočner má za sebou zlý týždeň: FOTO Zaistený majetok, pokus o krádež a zamietnutá žiadosť

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Kontroverzný podnikateľ Marian Kočner je vo väzbe kvôli kauzám zmeniek už vyše mesiaca. V druhej polovici júla požiadal o prepustenie. Špecializovaného trestného súdu rozhodol, že Kočner ostáva aj naďalej vo väzbe. Vyzerá to tak, že sa to na neho valí z každej strany. Koncom minulého týždňa mu zaistili majetok vo viacerých kauzách.

Marian Kočner má za sebou naozaj ťažký týždeň. ŠTS rozhodol, že ostáva vo väzbe. Okrem toho mu zaistili majetok vo viacerých kauzách. Podľa informácií mali Kočnerovi majetok zaistiť v kauze špekulatívnych prevodov jeho hotelov na Donovaloch. Kočner je momentálne vo väzbe pre falšovanie zmeniek voči TV Markíza. Sudca by mal o jeho prípadnom prepustení rozhodnúť v najbližších dňoch. Majetok mu však zaistili pre podozrivé vratky z DPH, prostredníctvom podozrivých prevodov získal milióny eur na vratkách DPH.

Pokus o krádež

Okrem zaisteného majetku a zamietnutej žiadosti na prepustenie sa snažili Kočnerovi vylúpiť vilu. Zlodeji však pri pokuse spustili alarm a nestihli nič vziať. Incident potvrdila aj polícia. V súčasnej dobe je vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania domovej slobody. 

Kočner má za sebou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)


Ďalšia Kočnerova kauza má zvrat: Prokuratúra zaistila majetok Technopolu


Zaistený majetok

Zaistený majetok sa má týkať minimálne Kočnerových nehnuteľností na Donovaloch, v bratislavskom Novom Meste, Čunove i v Bernolákove. Záznam o zaistení nehnuteľností je najnovšie už aj v katastri. DOm v Bernolákove získal Kočner od Denisy Pávekovej podľa katastra 8. decembra 2016, teda v tom istom čase, kedy sa vo firme začali diať pochybné prevody vo firme Technopol.

Kočner má za sebou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

S Bernolákovom sa spája aj kauza Glance House, ktorá vypukla koncom roka 2009, jej podstatou bol spor pôvodných spoločníkov o bytovku v Bernolákove.  

Galéria: Dom v Bernolákove

Zastili aj nehnuteľnosti okolo Technopolu

Okrem toho zaistila prokuratúra nehnuteľnosti spoločnosti Technopol za 20 miliónov eur vrátane rovnomenného vežiaku v bratislavskej Petržalke, ktorý majú ovládať blízki stíhanému Kočnerovi. Včera o tom informoval denník Sme.


V koži Mariana Kočnera: Kontroverzné podnikanie, pochybný majetok a dlhy


Kočner má za sebou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Z najnovšieho zápisu v katastri nehnuteľností vyplýva, že prokurátor Maroš Žilinka nehnuteľnosti zaistil 13. júla. Podľa denníka Sme sa tu objavila aj informácia, že nehnuteľnosti sú na dosah schránkovej firmy Midas Investments, ktorá sa objavuje v mnohých obchodoch podnikateľa. Ten popiera, že by ju vlastnil.

Domy v Bratislave

Kočner momentálne býva v Bratislave. Dom je písaný na jeho dcéru Karolínu. 

Kočner má za sebou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Galéria: Dom v Bratislave

V mnohých zo svojich firiem však uvádza nielen adresu trvalého bydliska, ale aj adresu domu oproti. Ten je písaný na právnika Milana Šulvu. Obaja odmietli, že by mali niečo spoločné. Kočner poprel, že by dom niekedy vlastnil alebo mal na adrese trvalé bydlisko.

Dom, ktorý je písaný na právnika Milana Šulvu
Zobraziť galériu (6)
Dom, ktorý je písaný na právnika Milana Šulvu  (Zdroj: topky)

Kočner je momentálne vo väzbe kvôli kauze zmeniek už vyše mesiaca. Koncom júla požiadal o prepustenie. Rozhodnutie, či zostane vo väzbe, alebo bude stíhaný na slobode, oznámi sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici písomne v najbližších dňoch. Podnikateľ je vo väzbe preto, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti. 

Viac o téme: ČunovoDonovalyTechnopolKauza zmenky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu