Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bolestné spomienky českej herečky: Slávna mama ju „dala preč“ ako 6-týždňové bábätko!

Tereza Brodská Zobraziť galériu (4)
Tereza Brodská (Zdroj: HBO)

PRAHA - Tereza Brodská je dcérou dvoch slávnych českých hercov - Vlastimila Brodského a Jany Brejchovej. Prvé roky svojho života však nestrávila s rodičmi, tí ju odložili k strýkovi a tete ako 6-týždňové bábätko.

Tereza Brodská sa narodila 7. mája 1968 slávnym hereckým rodičom - Vlastimilovi Brodskému a Jane Brejchovej. Ona sama zdedila herecký talent a vyštudovala konzervatórium. Potom začala pôsobiť v divadle. 

Tereza Brodská vo filmovej rozprávke ako 10-ročná
Zobraziť galériu (4)
Tereza Brodská vo filmovej rozprávke ako 10-ročná  (Zdroj: Bonton)

Galéria: Herečka Tereza Brodská

Pred kamerami sa prvýkrát predstavila v roku 1972 v komédii Slečna Golem. Neskôr sa objavila v snímkach ako Konec básníků v Čechách, Díky za každé nové ráno, Všichni moji blízcí, Tango s komármi, Jak básníci neztrácejí naději, Jak básníci čekají na zázrak, Casino.sk. Účinkovala tiež v seriáloch Ulice, Dokonalý svět, terapie, Stopy života, Inspektor Max či Slunečná. 

Tereza Brodská
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Prima)

Na konci roku 2019 poskytla Brodská veľmi otvorený rozhovor portálu novinky.cz. Jednou z citlivých otázok bolo, či v nej pretrváva bolesť z toho, že populárna mama sa o ňu v ranom detstve nestarala. „Hovorí sa, že citové puto si deti vytvárajú do nejakých piatich – šiestich rokov. A som bola u mamy Blanky a otca Láďu. Starali sa o mňa od mojich šiestich týždňov. Keď som mala šesť rokov, presťahovala som sa k maminke a ockovi,” uviedla herečka, pre ktorú boli rodičmi zo začiatku teta a strýko. Bohužiaľ, už nežijú. 

Keď ju vraj raz za čas prišli navštíviť biologickí rodičia, situácia bola poriadne dramatická. A potom sa musela k Brodskému a Brejchovej vrátiť natrvalo. „Bolo to kruté. Snažili sa, aby som sa s mamou Blankou a otcom Láďom príliš nevídala. Mala som sa vďaka tomu lepšie adaptovať, čo nebolo úplne najšťastnejšie riešenie. Blanka s Láďom plakali a ja tiež, u nich som bola doma a strašne mi za tým bolo smutno,” prezradila Tereza s tým, že keď ako malá plakala za mamou, išlo o Blanku.

Tereza Brodská je vydatá a s manželom Herbertom má syna Samuela. 

Tereza Brodská
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Nova)

 

Viac o téme: Tereza Brodská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu