Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

NAKA začala trestné stíhanie pre prípravu vraždy Daniela Lipšica a prokurátora Žilinku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra začala trestné stíhanie vo veci pre prípravu vraždy prokurátora Maroša Žilinku a právnika a bývalého ministra vnútra Daniela Lipšica. Informuje o tom Denník N s tým, že informácie potvrdil zdroj z prostredia orgánov činných v trestnom konaní.

"Oficiálne začatie vyšetrovania vychádza z ešte v októbri publikovaných informácií, podľa ktorých jeden z obvinených vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej Zoltán A. vypovedal, že neskôr malo dôjsť aj k likvidácii týchto dvoch osôb," píše denník.

Daniel Lipšic a Maroš Žilinka
Zobraziť galériu (2)
Daniel Lipšic a Maroš Žilinka  (Zdroj: SITA, Topky/Maarty)

Vyšetrovanie podľa denníka aj v tomto prípade smeruje tak ako aj vražda novinára Kuciaka k objednávateľovi Marianovi K. "Ten neznášal Lipšica aj Žilinku. Konflikt s Lipšicom mal Marian K. niekoľko rokov a verejne ponúkal odmenu za akékoľvek informácie o ňom," pripomína Denník N. Bývalý Lipšicov štátny tajomník Žilinka je zase podľa denníka prokurátor, ktorý dozoruje kauzu Technopol Servis, kde sú už teraz obvinené viaceré Marianovi K. blízke osoby.

Ani Lipšic, ani Žilinka sa podľa denníka k objednávke svojej vraždy nechcú vyjadrovať. "V prípade Lipšica to však znamená, že sa možno bude musieť vzdať zastupovania rodiny Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, keďže bude sám poškodený," dodal Denník N.

Viac o téme: Daniel LipšicMaroš Žilinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu