Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bezbranné deti a zúfalí rodičia: FOTO Škôlky, kde sa zastavil čas a voda tečie ďalej!

Vytopenie materskej školy Zobraziť galériu (4)
Vytopenie materskej školy (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Zúfalstvo rodičov z mestskej časti Bratislava – Karlova Ves sa stále stupňuje. Už mesiace bojujú a upozorňujú na nevyhovujúce podmienky v priestoroch materskej školy, ktorú ich deti navštevujú. Kompetentní sa vyhovárajú, rodičia zúfajú a situácia je kritická. Nepríjemný zážitok z pred niekoľkých mesiacov sa zopakoval, a to rovno na medzinárodný deň detí.

Vaše tipy

Práve tento deň by mal byť pre naše ratolesti sviatkom radosti, šťastia a úsmevu. Deťom z MŠ Pod Rovnicami nachádzajúcej sa v spomínanej mestskej časti Bratislava - Karlová Ves ako aj im rodičom, však úsmev z tvári zmizol. Už po druhýkrát im prívalové dažde pripravili nemilé prekvapenie v podobe vytopenia priestorov MŠ.

Po prvýkrát problém s vytopením priestorov nastal pred dvoma mesiacmi. Podľa výpovede jedného z rodičov sa situácia vlhkých stien a nevyhovujúcich podmienok pre pobyt detí v priestoroch začala riešiť až po niekoľkých urgenciách. Na miesto boli vyslaní dvaja robotníci, ktorí mali dať stav havárie do poriadku. „Povedali, že to budú opravovať. Žiaľ chodili tam len sporadicky a opravili toho veľmi málo. Na strechu sa úplne vykašlali. Takže teraz im ju zatopilo znovu,“ poznamenal jeden z rodičov. Je normálne, aby sa deti v predškolskom veku dennodenne sťahovali z jedného priestoru do druhého a trávili dva mesiace v rozbombardovanej škôlke? Pýta sa určite nie jeden rodič. „Riaditeľka škôlky už je zúfalá, každý týždeň volá na miestny úrad, aby už konečne opravili tú strechu a oni vždy povedia, že musia ešte počkať,“ dodal rodič.  

Bezbranné deti a zúfalí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Vyjadrenie Miestneho úradu Karlova Ves

Mestská časť Karlová Ves v roku 2013 zrealizovala kompletnú izoláciu striech a strešných plášťov na viacerých predškolských zariadeniach a školách v Karlovej Vsi. MŠ Pod Rovnicami patrila medzi zariadenia, ktorých sa oprava týkala. Firma, ktorá opravu realizovala zinkasovala konkrétne za toto zariadenie viac ako 6-tisíc eur. Avšak aj napriek opravám v októbri 2015 bolo zistené, že priestory materskej školy zatekajú. Na základe tejto skutočnosti bola firma vyzvaná, aby v rámci poskytnutej 60 mesačnej záruke napravila vzniknutú situáciu. Po neúspešnom doručení pošty klasickým spôsobom sa zásielku napokon podarilo doručiť cez mestskú políciu. Firme vznikla povinnosť do 20 dní od doručenia výzvy, vady na diele odstrániť. Do dnešného dňa sa ale nič nezmenilo, neopravilo a problém pokračuje zatiaľ nevyriešený.

Bezbranné deti a zúfalí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

„Problém je o to závažnejší, že firma, ktorú vybralo predošlé vedenie mestskej časti, opravovala strechy na viacerých predškolských zariadeniach a školách v Karlovej Vsi za značný objem prostriedkov. Všetky opäť zatekajú. Čiže nejde o jedinú reklamáciu diela tejto firmy,“ povedal Branislav Heldes z miestneho úradu Karlova Ves.

Mestská časť, podľa jeho slov urobila všetky nevyhnutné práce v spomínanej MŠ Pod Rovnicami a naďalej trvá na odstránení spôsobených závad dodávateľom v rámci záručnej doby. „Vyčistili sa vpuste a urobili lokálne nevyhnuté opravy, ktoré boli najbližšie k priesakom. Takisto sme tlakom vody vyčistili rozvody. Aktuálnu situáciu v MŠ Pod Rovnicami považujeme za vážnu a trvalo sa jej venujeme," dodal Heldes.

Bezbranné deti a zúfalí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Viac o téme: DetiŠkôlkaVytopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu