Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Utajovaný scenár vraždy českých taxikárov: Ich telá boli zohavené na nepoznanie!

Na tejto ceste našli mŕtve telá taxikárov Zobraziť galériu (3)
Na tejto ceste našli mŕtve telá taxikárov (Zdroj: Policejní deník)

PRAHA - Vyčíňa v meste sériový vrah? Českou metropolou otriasa dvojnásobná vražda taxikárov, ktorých telá našli v piatok ráno len sto metrov od seba v pražskej Uhříněvsi. Polícia už potvrdila, že boli obaja zastrelení a poprava súvisela s ich povolaním. Na verejnosť sa teraz dostal aj pravdepodobný scenár ich vraždy, z ktorej detailov mrazí.

V piatok ráno našli v pražskom Uhříněvsi našli dve mŕtvoly a spočiatku sa špekulovalo o tom, že sa stali obeťami dopravnej nehody. Ich telá totiž ležali len 100 metrov od seba a mali početné zranenia. Až neskôr polícia potvrdila, že boli zastrelení. "Tí dvaja boli tak dobití, že si policajti vôbec nevšimli, že boli zastrelení. Zistilo sa to až pri bližšej obhliadke," prezradil českému denníku Blesk muž, ktorý poznal oboch zavraždených taxikárov.

Utajovaný scenár vraždy českých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policejní deník)

Otázkou je, či boli muži najprv zastrelení a potom zbití, alebo ich najprv niekto zmlátil a až potom popravil. Pražskí kriminalisti v súvislosti s prípadom varovali všetkých taxikárov, aby boli opatrní. Momentálne po páchateľovi či páchateľoch pátrajú. Vrážd taxikárov bolo v posledných rokoch v Česku niekoľko a nielen v Prahe.

Policajti nevylúčili, že obete z Uhřínevsi môže mať na svedomí rovnaký vrah alebo vrahovia, ktorí zabili aj taxikára Petra S. (†42) v jeho aute na pražských Vinohradoch. Policajná hovorkyňa Hana Jeřábková pripustila, že porovnávajú obdobné prípady z minulosti, "avšak v súčasnej chvíli je ešte veľmi skoro na potvrdenie, či vyvrátenie akejkoľvek prípadnej súvislosti medzi jednotlivými prípadmi."

Utajovaný scenár vraždy českých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policejní deník)

Utajovaný scenár popravy

Českému denníku sa podarilo získať utajovaný scenár osudnej noci. Neznámy muž si vo štvrtok večer zavolal pravdepodobne na námestie Republiky taxi, ktorého vodičom bol Daniel C. Nechal sa odviezť na okraj mesta do pražskej Uhříněvsi  a na málo frekventovanej cestičke, ktorú využívajú zväčša len cyklisti vodiča chladnokrvne zavraždil.

Po otrasnom čine mal nasadnúť do auta obete a odviezť sa ním späť do centra Prahy, kde ho odparkoval. Následne si mal zavolať ďalšie taxi a vodiča nasmeroval opäť do Uhříněvsi, kde údajne popravil aj Milana P. len 100 metrov od miesta, kde ležalo telo prvého taxikára. Po druhej vražde mal opäť nasadnúť do auta obete a odviezť sa ním do centra mesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu