Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO vás dojme k slzám: Deti s Downovým syndrómom budúcim mamičkám, Neboj mami!

Dcérka s Downovým syndrómom objíma mamičku
Dcérka s Downovým syndrómom objíma mamičku (Zdroj: Foto: youtube)

LONDÝN – Každý budúci rodič si z celého srdca želá, aby jeho dieťa bolo zdravé a šťastné celý život. Už počas tehotenstva však môže nastať neuveriteľný zlom. Lekár vám oznámi, že vaše dieťatko sa narodí s Downovým syndrómom. A vy ste plní strachu, pretože neviete, čo vás čaká, no najmä, čo čaká vášho drobčeka. Nasledujúce VIDEO posiela budúcim mamám detičiek s týmto postihnutím prekrásny odkaz, pozrite sa.

„Čakám dieťa. Zistila som, že bude mať Downov syndróm. Bojím sa. Aký život bude mať moje dieťa?," napísala mamička asociácii, ktorá sa zaoberá ľuďmi postihnutými týmto syndrómom. Asociácia reagovala a ustráchanej mame poslala mimoriadne originálnu odpoveď v podobe VIDEA, ktoré natočila v spolupráci s reklamnou agentúrou. Nasledujúce zábery vás možno rozosmejú, možno rozplačú, no v každom prípade dojmú.

Na videu sú ľudia s Downovým syndrómom, ktoré sa prihovárajú budúcim rodičom detí, ktoré majú rovnaké postihnutie. Video je zamerané najmä na mamy, ktoré sa dozvedeli, že ich drobček má genetickú poruchu. Rodičom ponúka istotu, že ich dieťatko bude schopné mnoho povedať a mnoho urobiť.

„Drahá budúca mamička, neboj sa," odkazujú dievčatá s Downovým syndrómom. Posolstvo nádeje tlmočí 15 ľudí z celej Európy: „Tvoje dieťa bude schopné robiť mnohé veci. Objíme ťa, rozbehne sa za tebou, bude vedieť rozprávať a povie ti, že ťa ľúbi."

Deti a mladí ľudia s genetickým postihnutím pokračujú: „Bude schopné vzdelávať sa, naučí sa písať a napíše niečo aj tebe."

Vskutku dojemné výpovede vás nenechajú chladnými. Video vzniklo pre podporu detí s Downovým syndrómom. Medzinárodný deň ľudí, ktorí ním trpia, bude v piatok 21. marca.

„Milá budúca mamička, tvoje dieťa môže byť šťastné. Rovnako ako aj ty, naozaj mami,“  týmito slovami končí dojemné VIDEO.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu