Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rana pre milujúcich rodičov: Dieťatko sa narodilo so srdiečkom mimo tela!

Dieťatko sa narodilo so srdiečkom mimo hrudného koša
Dieťatko sa narodilo so srdiečkom mimo hrudného koša (Zdroj: Foto: Profimedia)

SULTANPUR - Minulý týždeň sa v indickom štáte Uttarpradéš narodil chlapček s veľmi vzácnou poruchou. Jeho srdiečko sa nachádza mimo hrudnej dutiny. Detičky s touto poruchou sa zvyčajne nedožívajú viac ako tri dni. Bezodkladne potrebujú lekársku pomoc. Podľa štatistík sa takto narodí osem detí z milióna pôrodov.

Chudobným rodičom 24-ročnej Priyanke Pal a 30-ročnému Nirbhayovi Pal sa tešili na dieťatko. Stalo sa však s čím nerátali. Synček sa narodil so vzácnou poruchou. Jeho srdiečko sa nachádza mimo telíčka. Nie je umiestnené v hrudnom koši, ale na ňom. Ide o extrémne zvláštnu poruchu s názvom ectopia cordis.

Detičky s touto poruchou potrebujú bezodkladnú lekárku pomoc. Je zázrak, že chlapčiatko je stále nažive, pretože detičky s touto poruchou sa dožívajú len pár hodín, maximálne tri dni.

Vzácna porucha sa objavuje u ôsmich detí z milióna pôrodov, pričom 90 percent detičiek sa už narodí mŕtvych alebo zomrú do troch dní.

Rana pre milujúcich rodičov:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Chlapčiatko teda potrebuje čo najrýchlejšie operáciu v súkromnej nemocnici. Štátne nie sú schopné komplikovaný zákrok vykonať. Dieťatko ešte nemá meno, no rodina úpenlivo zháňa peniaze. Otec je murár a denne zarobí v prepočte tri eurá. Nešťastní rodičia teraz zúfalo zháňajú pomoc.  

"Lekári hovorili, že musíme do súkromnej nemocnice. Ale ja som chudobný. Máme sotva na dve teplé jedlá denne. Neviem, čo mám robiť, dúfam, že nám pomôže vláda. Cítime sa bezmocní - nevieme, kam máme ísť," hovorí Pal. Dieťatko je momentálne v nemocnici, zatiaľ sa nevie, koľko by mohla operácia stáť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu