Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Elektrický prúd verzus otrava: Kramný a polícia sa na príčine smrti Češiek nezhodnú!

(Zdroj: Facebook)

PRAHA - Zvrat v prípade Češiek, ktoré za záhadných okolností zomreli minulý rok v egyptskej Hurghade, je prekvapivý. Pokým médiám aj divákom boli najprv servírované informácie o tom, že Monika a Klárka Kramné skonali na otravu, zrazu je všetko inak. Príčinou smrti vraj mohol byť elektrický prúd. To však ich otec a manžel, ktorý sa ako podozrivý z ich vraždy nachádza vo väzbe, popiera. Kto má teda pravdu? On alebo polícia?

Petr Kramný trvá na verzii, že jeho manželka a dcérka zomreli v Hurgade na otravu, pretože v osudný deň všetci traja zvracali a bolo im veľmi zle. Ženy okrem toho trápili bolesti. Keď o tretej hodine nadránom siahol na Klárku, zistil, že jej telo je už studené. "Okamžite som rozsvietil svetlo a zistil som, že je celá fľakatá, fialová, takže som ju začal oživovať. V tom som reval na manželku, nech vstáva, že sa niečo stalo. Ona ležala chrbtom k nám a vôbec nereagovala," opísal TV Nova tragické chvíle.

Keď Moniku otočil, uvidel, že má otvorené oči, ústa a už bola tiež celá fialová. Snažil sa jej vraj dať masáž srdca a dýchanie z úst do úst. Zachrániť sa mu však nepodarilo ani jednu, obe už boli podľa neho mŕtve.

"Pokiaľ však - ako stojí v obvinení Kramného - Monika a Klára nezomreli na otravu, ale na zásah elektrickým prúdom, nedáva popísaný scenár zmysel. Pri zásahu elektrickým prúdom zvyčajne človek umiera ihneď a spravidla nie v posteli. Úmrtie po dlhšej dobe je pravdepodobné skôr pri úraze jednosmerným prúdom, ktorý spôsobuje rozklad krvi," napísala na svojej stránke TV Nova.

Je otázkou, či si patológovia v Egypte aj v Česku všimli známky typické pre úraz elektrickým prúdom. Isté je, že vylučujú smrť otravou. Ak Monika a Klára zomreli zásahom elektrického prúdu, potom ich telá mohla niesť stopy tzv prúdových známok. Tie vznikajú pôsobením tepla v mieste, kadiaľ do tela elektrina vstupuje a kadiaľ ho opúšťa. Najčastejšie to bývajú ruky a chodidlá.

Prúdové známky vyzerajú ako trhlina kože, zaschnutá odrenina alebo plochá bradavica. Niekedy sú nápadné, inokedy ťažko postrehnuteľné a niekedy sa netvoria vôbec. Podľa TV Nova jediné, čo by mohlo z Kramného výrokov zodpovedať pravde, je opis fialových škvŕn. Tieto škvrny sú jasnou známkou smrti. Začínajú sa objavovať asi polhodinu až dve hodiny po úmrtí a najviac sa rozvinú šesť až dvanásť hodín po smrti.

Smrť manželky Moniky a dcérky Klárky údajne zasiahla Petra Kramného, ktorý bol na pokraji psychického zrútenia. Prečítajte si na Vyšetrení, ako veľmi mohol trpieť!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu