Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pár hodín pred rozhodujúcim súdom s Kramným unikol dôkaz o vine: Stopu našli na tele Moniky!

Monika a Petr Kramný
Monika a Petr Kramný (Zdroj: FB, tn.cz)

PRAHA - Držia ho v base neoprávnene? V prípade Češiek za záhadných okolností zavraždených v Egypte vyplával na povrch nový dôkaz. Má ním byť stopa na tele Moniky, ktorá napovedá, ako zomrela a zároveň vylučuje verziu o otrave. Manžel a otec Petr má teraz pred sebou jeden z najdôležitejších týždňov vôbec a možno už dnes sa rozhodne o tom, či ostane vo väzbe, alebo ho prepustia na slobodu.

Výsledky vyšetrovania smrti Moniky a Klárky v Egypte ešte donedávna nasvedčovali tomu, že obe zomreli na otravu. Nálezy na ich telách to však vylučujú a podporujú novú verziu, s ktorou prišla česká polícia. Obe mali totiž na sebe stopy po zásahu elektrickým prúdom. Monike našli na jednom z chodidiel spáleninu veľkosti golfovej loptičky.

A práve tieto stopy môžu naznačovať, ako presne k smrti oboch dievčat došlo. "Namotá sa zelenožltý drôt - zemniaci - na nohu, napríklad na palec, a hnedý - fázový vodič - sa dá do úst. Pre istotu sa môže ešte noha strčiť aj do vedra s vodou," opísal pre magazín Týden možný spôsob zabitia prúdom elektrikár František Jaroch.

Podľa Kramného je však zabitie elektrinou nezmysel a stojí si za tým, že on, jeho manželka i dcérka boli v Egypte otrávení. Momentálne sedí vo vyšetrovacej väzbe, kde čaká a dúfa v oslobodzujúci rozsudok. Najbližší týždeň bude pre neho rozhodujúci. Možno už dnes Krajský súd v Ostrave rozhodne, či ostane v base, alebo poputuje na slobodu.

Ak by Kramného pustili na slobodu, mohlo by to znamenať, že polícii sa nepodarilo nazhromaždiť dostatok dôkazov a zadržiavali ho neoprávnene. Avšak v prípade, že mu vraždu Moniky a Klárky dokážu, hrozí mu až výnimočný trest alebo doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu