Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Rituálne vraždy v Gabone pokračujú: Objavili zohavené telo malého dievčatka

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LIBREVILLE - Diskusiu o rituálnych vraždách v africkom Gabone oživil nález zohaveného mŕtveho tela malého dievčatka na pláži v hlavnom meste Libreville. Prípad vyvolal značnú publicitu v miestnych médiách aj vlnu reakcií na internetových sociálnych sieťach, napísala agentúra AFP.

Rituálne zločiny praktizujú tajné sekty oddávajúce sa čarodejníctvu. Obeti obvykle odoberú krv a niektoré časti tela - oči, riasy, uši, genitálie, jazyk, pery, kusy kože, mozog - ktoré údajne môžu zabezpečiť zdravie, bohatstvo, úspech a moc,

"Zhoršuje sa to. Od začiatku roka už sme napočítali 19 prípadov vrátane desiatich detí," povedal AFP Jean-Elvis Ebang Ondo, predseda a zakladateľ Asociácie proti rituálnym zločinom (AlCr). Jeho vlastný dvanásťročný syn bol v roku 2005 unesený, zabitý a pripravený o časti tela.

Podľa poslednej správy AlCr spracúvajúcej údaje zo štyroch z deviatich gabunských provincií bolo v roku 2010 zaznamenaných 34 prípadov rituálnych vrážd a v roku 2011 celkom 62. Väčšinu z nich tvorili deti, ktoré sú najvyhľadávanejšími obeťami podobných zločinov. Polícia tieto štatistiky neuznáva s tým, že časť uvádzaných obetí nebola zabitá v súvislosti s rituálmi a okultnými praktikami.

Tieto vraždy ich páchateľom aj tým, ktorí si ich objednávajú, prechádzajú beztrestne, uvádza AlCr. "Aj keď sa občas konajú procesy, aby sa ľudia upokojili, nikto v nich nikdy nie je odsúdený," povedal Ebang Ondo. Jedným z dôvodov podľa neho je aj skutočnosť, že do rituálnych zločinov je zapletený aj rad politikov, ktorí veria, že týmto spôsobom posilnia vlastnú moc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu