Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Vražda na objednávku: Prípad z bratislavského podsvetia objasnený po 15 rokoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Vraždu v bratislavskom podsvetí spred takmer 15 rokov sa podarilo objasniť policajtom z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Alojza H. údajne zastrelili 7. júna 1998 pri Ivanke pri Dunaji.

Ako dnes informoval policajný prezident Tibor Gašpar, polícia pozná páchateľov. Šéf jednej z bratislavských zločineckých skupín Róbert L. si podľa neho najal dvoch vykonávateľov. Išlo o Igora L. a Alojza K., ktorí sa skontaktovali s Alojzom H., posedeli si s ním v Bratislave a potom ho mali vylákať k Ivanke pri Dunaji. "Po vystúpení z motorového vozidla ho opakovanými výstrelmi z malej vzdialenosti zasiahli do hlavy a ďalších životne dôležitých orgánov," povedal Gašpar. Obeť zomrela na mieste, vrahovia mali dostať odmenu dva milióny korún. Všetkých troch obvinili vo štvrtok (25.4.). Motívom vraždy bol podľa policajného prezidenta pravdepodobne fakt, že po zavraždení člena podsvetia Eduarda D. mal Alojz H. prevziať jeho miesto.

"Aj v tomto prípade je záver dôvodený z výsluchov a z výpovedí osôb, ktoré mohli o prípade vedieť alebo byť priamo pri niečom prítomné," uviedol Gašpar s tým, že viac k dôkazom povedať nemôže. Po Róbertovi L. v súčasnosti polícia pátra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu