Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Exposlanca SNS neminul trest: Po 6 rokoch pyká za nehodu na diaľnici D1!

Sergej Chelemendik
Sergej Chelemendik (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Bývalý poslanec Slovenskej národnej strany Sergej Chelemendik sa po šiestich rokoch dočkal trestu za dopravnú nehodu, ktorú spôsobil na diaľnici D1 ešte 1. decembra 2006.

Okresný súd v Trnave dnes schválil jeho dohodu s prokuratúrou, podľa ktorej má za prečin ublíženia na zdraví zaplatiť 600 eur a nahradiť materiálnu škodu jednému z poškodených. Exposlanec hneď po schválení dohody o vine a treste peňažný trest zaplatil. Žena, ktorá pri nehode utrpela zranenia, sa odškodnenia nedomáhala, ani na súd neprišla. Polícia mala s trestným stíhaním Chelemendika problém, pretože ho v čase nehody chránila poslanecká imunita. Koncom februára 2008 požiadal vtedajší generálny prokurátor Dobroslav Trnka parlament o zbavenie imunity Chelemendika.

Poslanec následne napísal list predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi, v ktorom oznámil, že sa tejto výsady dobrovoľne vzdáva. Polícii toto gesto nepomohlo, pretože poslanecký zbor s trestným stíhaním svojho kolegu nesúhlasil. Za žiadosť generálneho prokurátora o vydanie súhlasu na trestné stíhanie hlasovalo len 39 poslancov.

Sergej Chelemendik pochádza z Kyjeva, na Slovensku pôsobí od roku 1988. V roku 2006 sa stal poslancom Národnej rady SR za Slovenskú národnú stranu. Mandát sa mu skončil v roku 2010, odvtedy sa v politike neangažuje. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu