Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Jednooký vrah: Policajtky (†23, †32) vlákal do pasce a vyhodil do vzduchu!

Dale Cregan Zobraziť galériu (2)
Dale Cregan (Zdroj: heraldscotland.com)

MANCHESTER - Celou Britániou otriasla brutálna vražda dvoch policajtiek, ktorú spáchal dvadsaťdeväťročný Dale Cregan. Ten po mladých ženách najprv začal strieľať, potom po nich pre istotu ešte hodil granát.

Po Jednookom zabijakovi, ako Cregana prezývajú, pátrajú už od júna, kedy mal zavraždiť Marka Shorta jeho otca Davida. Tento týždeň vyčíňal opäť. V utork zavolal na políciu a povedal, že sa mu niekto vlámal do domu. Na miesto údajnej kúpeže boli preto vyslané dve neozbrojené dôstojníčky - Fiona Boneová (†32) a Nicola Hudgesová (†23).

Pri dome už na nich číhal ich vrah, ktorý ich takýmto spôsobom vlákal do pasce. Najprv na príslušníčky policajného zboru vystrelil a aby si bol istý, že sú skutočne mŕtve, hodil po nich aj granát. Fiona, ktorá sa mala onedlho vydávať, zomrela na mieste, Nicola krátko nato podľahla ťažkým zraneniam v nemocnici.

Nicola (naľavo) a Fiona mali celý život pred sebou
Zobraziť galériu (2)
Nicola (naľavo) a Fiona mali celý život pred sebou  (Zdroj: guardian.co.uk)

"Toto je jeden z najtemnejších dní v histórii manchesterskej polície. Stratili sme dve úžasné kolegyne," uviedol riaditeľ krajskej polície Peter Fahy.

Cregan sa krátko po čine polícii vzdal. Tá ho až doteraz hľadala v súvislosti s dvojnásobnou vraždou, pretože po zaplatení kaucie utiekol a skrýval sa na neznámom mieste. Motív jeho konania zatiaľ nie je známy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu