Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Americká profesorka sa priznala k vražde troch kolegov

Amy Bishopová
Amy Bishopová (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americká profesorka Amy Bishopová sa dnes priznala k vražde svojich troch kolegov počas streľby na univerzite v alabamskom meste Huntsville v roku 2010. Podľa agentúry Reuters sa vďaka tomu zrejme vyhne trestu smrti a vyviazne z doživotného väzenia. Bishopová pritom pôvodne vinu odmietala s tým, že bola v čase činu nepríčetná.

Vyšetrovatelia v reakcii na priznanie profesorky uviedli, že namiesto trestu smrti pre ňu budú žiadať doživotné väzenie bez možnosti predčasného prepustenia. Rozsudok sa očakáva 24. septembra. Teraz Štyridsaťsedemročná Bishopová učila v Huntsville takmer sedem rokov, keď vo februári 2010 zastrelila svojho nadriadeného, vedúceho katedry biológie. Spolu s ním zavraždila ďalšie dva kolegov a postrelila ešte troch ďalších vyučujúcich v škole.

Motív jej činu nie je jasný. V priebehu vyšetrovania sa objavili špekulácie, že sa profesorka rozhodla k vražde potom, čo jej vedenie katedry odmietlo potvrdiť na univerzite definitívu. Pri vyšetrovaní sa tiež objavilo podozrenie, či sa Bishopová už v minulosti nedopustila vraždy. V roku 1986 totiž zastrelila svojho brata Setha. Polícia vtedy udalosť odložila ako nešťastnú náhodu, ku ktorej došlo kvôli zlyhaniu zbrane. Po streľbe v Huntsville ale vyšetrovatelia kvôli starému prípadu znovu vzniesli proti profesorke obvinenie z vraždy.    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu