Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Desiatky mŕtvych: USA odhaľujú najmasovejšieho vraha histórie!

Wesley Shermantine
Wesley Shermantine (Zdroj: polícia)

SAN FRANCISCO - Americkí vyšetrovatelia odhalili možno jedného z najkrutejších mnohonásobných vrahov v dejinách krajiny. Ak sa ich poznatky potvrdia, spáchal odsúdený vrah Wesley Shermantine (46) so svojím komplicom 72 vražedných útokov. Problémom pre vyšetrovanie je skutočnosť, že k svojim činom sa Shermantine priznáva postupne, napísala dnes agentúra Reuters.

Muž je v kalifornskom väzení už desať rokov za vraždy štyroch ľudí, ktorých sa dopustil so svojím priateľom z detstva Lorenom Herzogom. Len nedávno začal v cele hovoriť o ďalších obetiach, ktorých napočítal sedemdesiatdva. Keď sa Herzog o výpovediach svojho komplica dozvedel, spáchal tento rok v januári vo väzení samovraždu.

Svojich činov sa obaja páchatelia dopúšťali v 80. a 90. rokoch minulého storočia v kalifornskom San Joaquin Valley. Vyšetrovatelia dlho Shermantina podozrievali zo zodpovednosti za viac vrážd, ako mu súd preukázal. Pripisovali mu ale "len" dvadsaťdva mŕtvych, väčšinou mladých žien a dievčat, ktoré sa stratili. Sám odsúdenec ale dospel k číslu 72. Stal by sa tak jedným z najmasovejších vrahov v dejinách americkej kriminalistiky.

Z nových a nových vrážd sa Shermantine začal doznávať vlani výmenou za finančnú odmenu 33 000 dolárov, ktorú mu sľúbil istý súkromný vyšetrovateľ výmenou za to, že mu prezradí miesta, kde svoje obete ukryl. Tento rok jeho výpoveď priviedla vyšetrovateľov k nálezu kostrových pozostatkov štyroch zavraždených žien.

Vraha dokonca nedávno nakrátko prepustili z väzenia San Quentin, aby agentov FBI na miesta pochovaných tiel doviedol. Podľa Shermantina sú ukryté v zasypaných studniach alebo šachtách opustených baní. Či boli nové pozostatky objavené, FBI ale zatiaľ neprezradila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu