Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pavol Demitra pred smrťou: Život je príliš krátky...

Pavla Demitru dojal príbeh chorého Jakoba, zároveň obdivoval jeho radosť zo života.  Zobraziť galériu (19)
Pavla Demitru dojal príbeh chorého Jakoba, zároveň obdivoval jeho radosť zo života.

BRATISLAVA - Rozdával radosť! Krátko pred odletom do Ruska navštívil Pavol Demitra (†36) prostredníctvom relácie Modré z neba ťažko chorého Jakoba (8). Neváhal ani chvíľu a snažil sa pre chlapčeka spraviť čo najviac. Pozháňal svojich spoluhráčov a nielenže si s ním zahrali futbal, ale venovali mu aj peniaze na nový vozík. Prečo? Ako hokejista povedal, život je príliš krátky a mali by sme si pomáhať...

Vzájomný obdiv! Malý Jakob je síce pripútaný na vozík, no energie má na rozdávanie. Navyše je veľkým obdivovateľom hokeja, preto mu jeho mama Mária chcela spraviť radosť prostredníctvom relácie Modré z neba. A tak štáb začal pripravovať chlapčekovo stretnutie s našou reprezentáciou.

Všetko sa podarilo vďaka Pavlovi Demitrovi. Keď mu moderátor Vilo Rozboril volal a začal vykladať Jakobov príbeh, hokejista ho po chvíli zastavil. „Kašli na to, jasné, že ideme do toho. Chlapca obdarujeme, urobíme pre neho všetko. Zoženiem čo najviac chalanov, pretože život je príliš krátky, aby sme si v ňom jeden druhému nerobili radosť,” zneli jeho slová.

A tak krátko pred odletom do Ruska splnil malému vozíčkarovi jeho sen. Zdá sa, že potešenie zo stretnutia bolo naozaj na oboch stranách. „Je úžasné sledovať takéhoto chlapca, akú má radosť zo života. Myslím si, že mu môžeme všetci závidieť. Aj to ako chytal, že dal do toho maximum, je to obdivuhodné,” povedal Demitra po spoločnom futbalovom zápase.

To, že kapitán našej reprezentácie bol veľký človek, dokazuje aj prekvapenie, ktoré ťažko skúšanej rodine pripravil. So spoluhráčmi darovali Jakobovi 3000 eur na nový vozík. Okrem toho kúpil chlapčekovi vysnívanú playstation. Tú mu mal odovzdať na nakrúcaní na prelome septembra a októbra... Bohužiaľ, už sa tak nestane. Jeho život vyhasol 7. septembra pri leteckom nešťastí v Rusku.

Televízia Markíza odvysiela nakrútený materiál už dnes večer ako poctu Pavlovi Demitrovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu