Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V tomto stroji letel Pavol Demitra (†36): Technik bude žiť, pôjde vypovedať!

Lietadlo JAK-42 pred tragédiou Zobraziť galériu (2)
Lietadlo JAK-42 pred tragédiou

BRATISLAVA - Jediný človek, ktorý prežil stredajšiu leteckú tragédiu, je už mimo ohrozenia života. Zrejme sa tak po poslednej operácii dostal z najhoršieho. Keďže je jediným priamym svedkom katastrofy, bude jeho výpoveď kľúčová pri vyšetrovaní. My vám okrem iného prinášame pohľad na lietadlo JAK-42, tak, ako vyzeralo pred nešťastím.

Technika Alexandra Sizova po operácii previezli z jednotky intenzívnej starostlivosti na lôžkové oddelenie moskovskej nemocnice. Akonáhle to lekári dovolia, bude musieť vypovedať. Naopak hráč Galimov, ktorý včera zahynul na následky popálenín, nemal zrejme od začiatku šancu na prežitie. Jeho stav bol totiž beznádejný aj napriek tomu, že bol pri vedomí a dokonca hovoril s lekármi aj svojím otcom. Rozsah popálenín bol obrovský, až na 90 percentách tela.

Posledná verejná rozlúčka sa už uskutočnila vo väčšine štátov, z ktorých hráči pochádzali. Udialo sa tak napríklad vo Švédsku, Lotyšsku, Kanade, Bielorusku a Rusku. Posledným, kto tak urobí, budú Slováci; vo štvrtok v Trenčíne sa pri pietnej spomienke naposledy rozlúčia s Pavlom Demitrom.

Lietadlo JAK -42, ktoré sa zrútilo neďaleko letiska Tunošna, prvýkrát vzlietlo v roku 1993. Malo celkovú kapacitu 45 miest, z toho 8 pre posádku a 37 pre cestujúcich.

PREDTÝM

Lietadlo JAK-42 pred tragédiou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: russianplanes.net)

POTOM

V tomto stroji letel
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu