Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Česká Miss: Stala sa ňou mladučká Jitka Nováčková!

Miss Earth Šárka Cojocarová, Česká Miss Jitka Nováčková, Miss World Denisa Domanská Zobraziť galériu (4)
Miss Earth Šárka Cojocarová, Česká Miss Jitka Nováčková, Miss World Denisa Domanská (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Českou Miss 2011 sa v sobotu stala Jitka Nováčková z Českých Budějovíc. Vybrali ju diváci prostredníctvom SMS správ zo 14 finalistiek súťaže. Osemnásťročná blondínka bude reprezentovať ČR na svetovej súťaži Miss Universe.

Titul Česká Miss World 2011 získala osemnásťročná Denisa Domanská z Koryčan. Zvolila ju odborná porota na čele s čestnou predsedníčkou Dagmar Havlovou, ktorá ju tak zároveň vyslala na svetovú súťaž Miss World.

Titul Miss Earth 2011, ktorú vyberali ľudia internetovým hlasovaním, si odniesla dvadsaťdvaročná Šárka Cojocarová zo Svobodných Heřmaníc.

"Neviem, čo mohlo rozhodnúť o mojom víťazstve, možno to, že na mňa bolo vidieť, ako ma súťaž baví," povedala blonďavá víťazka s mierami 83-68-92.

Večer v pražskom Hudobnom divadle Karlín naživo prenášala televízia Prima. Popri súťažných disciplín ponúkla aj prierez novodobou históriou voľby českých, respektíve československých kráľovien krásy od roku 1989 a vyhlásenie výsledkov internetovej ankety o najobľúbenejšie miss z tohto obdobia. Triumfovala v nej Miss ČR 1995 Monika Žídková, ktorá si v tom istom roku vybojovala aj titul Miss Europe. Ocenenie v podobe šperku jej odovzdal legendárny taliansky lyžiar Alberto Tomba.

Na súťaž Česká Miss 2011 dorazil aj hokejový internacionál Jiří Šlégr. Finálový večer v Hudobnom divadle Karlín, ktorý rozhoduje o držiteľke korunky kráľovnej krásy medzi 14 dievčatami zvolenými v regionálnych kolách, strávil po boku svojej priateľky, bývalej kráľovnej krásy Lucie Králové.

"Je jasné, že ma sem priviedla moja partnerka. Žil som veľa rokov v severnej Amerike a musím povedať, že v Čechách sú jedny z najkrajších dievčat na svete," povedal Šlégr.

Súťaž moderovaná v priamom prenose televízie Prima Petrom Vondráčkem a Darou Rolins začala minuloročná miss Jitka Válková piesňou Like A Virgin z repertoáru Madonny. Účastníci súťaže sa potom predstavili v krátkych príhovoroch, z ktorých sa diváci a porota napríklad dozvedeli, že pre Barboru Zelenú je prednejší partner "Neprítomný ako blbý", zatiaľ čo Sabina Drljevičová vyhlásila, že by dala prednosť básnikovi pred futbalistom, pretože "intelekt je viac ako krása ".

Súťažiaci sa potom predstavili na prehliadke extravagantných modelov za drsného reprodukovaného hudobného sprievodu v podaní skupiny Rammstein a Rolling Stones.

Po veľkom aplauze sprevádzanom číslo svalnatých akrobatov Dea Men, víťazov súťaže Česko Slovensko má talent, nasledovali predtočené ukážky reakcií účastníkov súťaže v rôznych adrenalínových situáciách. Napríklad Jitka nováčikovia sa pri tom ocitla v klietke s tigrami, Adéla Svobodová sa preletela v akrobatickom lietadle a Šárka Cojocarová neohrozene vyčistila terárium plné veľkých hadov.

Dievčatá na pódiu tiež zodpovedali na otázky moderátorov a diváci sa tak okrem iného dozvedeli, že Tereza Dobrová by radšej zostala "slobodná so záväzkami ako vydatá z rozumu".

V porote, ktorá hodnotila krásu a šarm dievčat, zasadli vedľa Havlovej a Tombu okrem iných aj riaditeľka súťaže Česká Miss Michaela Maláčová, taliansky kuchár Emanuel Ridi, slovenským producent Jar Slávik či odborník na estetickú medicínu Jan Mešťák. V programe večera zaznela aj živá hudba v podaní skupiny Toxique a Richarda Müllera.

Víťazky získali okrem účasti vo svetových súťažiach ceny v hodnote niekoľkých miliónov korún, napríklad ročný prenájom bytu, červený kabriolet, zájazd do Karibiku, ale napríklad aj moderátorský kurz v rádiu Frekvence 1 alebo ročné pripojenie na internet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu