Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chudák Harry Potter netuší, čo nechtiac spôsobil!

Daniel Radcliffe v úlohe Harryho Pottera Zobraziť galériu (8)
Daniel Radcliffe v úlohe Harryho Pottera (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Indický minister životného prostredia Džajram Rameš dal do súvislosti popularitu mladého čarodejníka Harryho Pottera s rozsiahlym ilegálnym obchodovaním so sovami, ktoré v Indii ohrozuje tieto vtáky. Informovali o tom dnes miestne médiá.

Minister vyhlásil, že indické majetné vrstvy majú "čudnú mániu" a svojim deťom dávajú ako dar sovy. Podľa názoru politika ich inšpirovali filmy a knihy o Harrym Potterovi, kde vystupuje jeho operený spoločník Hedviga.

Minister v utorok večer zverejnil správu o populácii sov v krajine. Uviedol v nej, že narastá počet ľudí, ktorí chcú kúpiť tieto vtáky od ilegálnych obchodníkov so sovami.

Rovnaké zistenia sa nachádzali aj v správe s názvom Ohrození strážcovia noci od konzervatívnej organizácie Traffic (Kšeftovanie).

Autor tejto správy Abrar Ahmed uviedol, že sa rozhodol prešetriť obchodovanie so sovami, keď ho priateľova manželka požiadala, aby zohnal živú bielu sovu na oslavu narodenín jej syna. Tá sa mala niesť v duchu Harryho Pottera. Podľa správy čoraz väčší počet sov v Indii obetujú počas rituálov čiernej mágie, ale aj na lekárske účely.

Mnoho z 30 druhov sov žijúcich v Indii chytajú a živé predávajú na trhoviskách. Správa však odporúča obzvlášť prísnu kontrolu a sledovanie obchodovania s týmito vtákmi počas hinduistického sviatku svetla Diwali, ktorý sa začína v piatok 5. novembra. Ľudia totiž veria, že obetovanie sovy prinesie ich domácnosti bohatstvo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu