Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ak sa vám niekedy stratí dieťa v dave, použite tento trik: Ľahšie ho nájdete a možno mu zachránite život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Keď nabudúce pôjdete s deťmi na verejnosť, mali by ste zvážiť tento trik, ktorý im môže zachrániť život v prípade únosu. Predstavil ho jeden z užívateľov Redditu, ďalší rodičia pridali iné rady. Podľa niektorých je napríklad najdôležitejšie zapamätať si, aké topánky malo ich dieťa na sebe.

Ak sa vám niekedy stratillo vaše dieťa na verejnom mieste čo i len na sekundu, určite poznáte číru paniku, ktorá vás zachvátila. Ak nastane najhorší scenár a dieťa nenájdete ihneď, možno to budete musieť nahlásiť polícii, ktorá sa vás určite bude pýtať na veľmi konkrétne podrobnosti. 

Ak sa vám niekedy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Nemenovaná osoba sa vo fóre na Reddite podelila o skvelý trik, ktorý vám môže v tejto situácii pomôcť. Odporúča urobiť si fotku dieťaťa predtým, ako vyrazíte von, aby ste presne vedeli, čo má vaše oblečené. "Keď idete von so svojimi deťmi, rýchlo si ich odfoťte, čo majú oblečené. V okamžitej panike je ťažké zapamätať si jednoduché detaily, ako napríklad to, čo malo vaše dieťa na sebe," uvádza sa v príspevku. 

Iní užívatelia poukázali na skutočnosť, že topánky sú najdôležitejšou vecou, ktorú si treba zapamätať, pretože potenciálny únosca obvykle zmení oblečenie obete, ale topánky nie. Jedna mamička sa podelila o svoj vlastný tip; uviedla, že vždy apelovala na svoje dieťa, aby si zapamätalo rodičove topánky. "V dave je pre dieťa oveľa jednoduchšie pozerať sa dole, ako úplne hore do vzduchu na každého tvár. Vždy som si kupovala nezvyčajné topánky, aby som to uľahčila aj dieťaťu." 

Viac o téme: DieťaRodičúnos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu