Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia v USA vyšetruje smrť Žida po potýčke s propalestínskymi demonštrantmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LOS ANGELES - Americké orgány vyšetrujú smrť 69-ročného muža židovského pôvodu Paula Kesslera po nedeľňajšej potýčke propalestínskych a proizraelských demonštrantov na zhromaždení v štáte Kalifornia. Nevylúčili pritom, že čin bol motivovaný antisemitsky.

Zhromaždenie sa konalo v meste Thousand Oaks v americkom štáte Kalifornia severozápadne od Los Angeles. Väčšina zúčastnených podporovala Palestínčanov, no prišlo aj niekoľko stúpencov Izraela, uviedol pre miestne noviny Thousand Oaks Acorn nemenovaný policajt."Podľa svedkov došlo k potýčke medzi Paulom Kesslerom a (propalestínskymi) demonštrantmi. Kessler počas nej spadol a udrel si hlavu o zem," uviedol úrad šerifa okresu Ventura a dodal, že "incident vyšetruje a nevylučuje možnosť, že išlo o zločin z nenávisti". Kessler zraneniam podľahol v pondelok.

Tento incident sa odohral mesiac po tom, ako militanti z palestínskeho hnutia Hamas zaútočili na Izrael a zabili viac než 1400 ľudí, najmä civilistov. Okrem nich odvliekli do pásma Gazy aj vyše 240 rukojemníkov. Izrael následne spustil odvetnú pozemnú, vzdušnú a námornú vojenskú operáciu v husto obývanom palestínskom pásme Gazy, ktorej cieľom je "zlikvidovanie Hamasu".Ministerstvo zdravotníctva na palestínskom území, riadené hnutím Hamas, v pondelok oznámilo, že počet zabitých vo vojne tam presiahol 10.000, taktiež najmä civilistov.

Viac o téme: SmrťDemonštrantiPolícia USAŽid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu