Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šokujúci prípad z Indie: Dôchodkyňa všetkých prekvapila, porodila svoje prvé dieťa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAÍ DILLÍ - Vo veku, keď sa iní tešia z príchodu vnúčat či pravnúčat, sa Indka stala matkou. Neuveriteľných 54 rokov sa indickí manželia snažili počať potomka. Nedarilo sa im. Napokon sa na nich tento týždeň predsa len usmialo šťastie. Pomohlo umelé oplodnenie. Po opakovanom zákroku sa 70-ročnej dôchodkyni podarilo porodiť zdravého chlapčeka. Jej manžel je dokonca o päť rokov starší.

Indka Čandrávatí sa spolu Gopinathom Singhom vzali v roku 1968. To sa šéfom Bieleho domu stal práve Richard Nixon. Šťastný otec po pôrode povedal: „Čandrávatí sa z očí znova a znova rinú slzy šťastia.“

Gopinath Singh je podľa sg.news.yahoo.com armádnym veteránom a vojenským hrdinom. Postrelili ho ako vojaka do nohy. Aj to viedlo k problémom s počatím. Pár sa pokúšal preto aj o umelé oplodnenie. To bolo úspešné až na tretíkrát. V takom pokročilom veku je to skutočný zázrak. Dôkazom sú aj britské štatistiky, ktoré uvádzajú, že iba u štyroch percent žien starších ako 44 rokov umelé oplodnenie končí úspechom.

Je zaujímavé, že indická vláda minulý rok v decembri schválila zákon, ktorý zakazuje párom starším ako 50 rokov umelé oplodnenie. Platným sa stal až tento rok v júni, preto sa na manželov Singhových nevzťahoval.

Čandrávatí nie je najstaršou ženou, ktorá sa v Indii úspešne podrobila umelému oplodneniu. V roku 2019 sa najstaršou matkou sveta stala Erramatti Mangayammaová. Tá dokonca vo svojich 74 rokoch porodila dvojčatá.

Viac o téme: PôrodDôchodkyňaIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu