Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Indickí farmári sa vykašľali na doterajšiu prácu, našli si nový zdroj príjmov: Teraz zarábajú trojnásobne viac!

(Zdroj: YouTube/ South China Morning Post)

TULSI – V indickej dedinke s názvom Tulsi boli obyvatelia donedávna poľnohospodári. Dnes ich živí internet, nakúpili si kamery, fotoaparáty a dokonca aj drony a zarábajú trojnásobok. Už 40 percent obyvateľstva podľahlo novému trendu.

V indickom štáte Čhattísgarh, v dedinke Tulsi s 3000 obyvateľmi si miestni našli záľubu v nakrúcaní videí. Zatiaľ čo v minulosti boli jej obyvatelia prevažne poľnohospodári, dnes sa zhruba 40 percent mladých, ale aj starších obyvateľov venuje tvorbe videoobsahu na sociálnych sieťach. Najmladší prispievateľ má 15 rokov a najstaršia babička 85. Tí, čo priamo nemajú účet na sociálnej sieti Youtube, pomáhajú po technickej ale aj hereckej stránke, informovalo Metro.

Príjmy domácich sa vďaka tomu strojnásobili. Dnes už v dedine pobehujú s kamerami, mikrofónmi ale aj dronmi.

Dedina má na Youtube založených takmer 40 účtov. Najpopulárnejší z nich sleduje takmer 150-tisíc ľudí. Ide najmä o vtipné videá zachytávajúce to, ako ľudia jazdia na traktoroch, deti pretekajúce sa v uliciach, hudobné videá či dokonca aj pretekárske. "Sú tu takmer všetci umelci“, vysvetlil youtuber Aditya Vaghil.

Mnohí obyvatelia teraz pracujú na obsahu na plný úväzok. Niektorí tvrdia, že zarábajú dvoj až trojnásobok svojho predchádzajúceho platu. Niektorí dokonca pre slávu na internete opustili aj pracovné pozície vo finančných inštitúciách.

Viac o téme: YoutubeIndiaYoutuberi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu